Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 04-11-2008

Echtpaar bedreigt familielid met vuurwapen

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur op de eikenlaan een 51-jarige man en zijn 49-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Oosterhout aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van bedreiging van een 55-jarige plaatsgenoot. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, een familielid van beide verdachten, kreeg
gisteravond een woordenwisseling met het tweetal. Tijdens de
woordenwisseling trok de 51-jarige verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn kleding en bedreigde daar het slachtoffer mee. De politie werd gealarmeerd die een onderzoek instelde. In de Eikenlaan troffen agenten beide verdachten aan. Een onderzoek naar het voorwerp leverde niets op.

Politie grijpt fietsendieven in de kraag

GILZE - De politie heeft gistermiddag even na 16.30 uur in het asielzoekerscentrum aan de Prinsenbosch twee bewoners van 40 en 39 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal cq. heling van een twee fietsen. De politie werd geattendeerd door een
beveiligingsmedewerker op het feit dat hij enkele fietsen had
aangetroffen in het centrum die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Tijdens het onderzoek trof de politie bij de bewoners een tweetal ontvreemde fietsen aan. Eén van de fietsen was op 20 oktober jl. ontvreemd vanaf de Geer in Dongen. De andere op 09 oktober jl. vanaf de Hoge Ham in dezelfde plaats.

Politie waarschuwt scholieren

WERKENDAM - Agenten hebben vanmorgen rond 07.15 uur op de
Sleeuwijksedijk en Kerkeinde een verlichtingscontrole ingesteld. Het merendeel van de schoolgaande jongeren voerde geen verlichting. De politie trad waarschuwend op en liet de scholieren zien dat ze zonder verlichting in de mist onzichtbaar zijn voor het overige verkeer.

Politie betrapt minderjarigen met balletjespistool

WAALWIJK - De politie betrapte kort na het middaguur twee Waalwijkse jongens van 14 jaar met een balletjespistool op de Bloemendaalseweg. Agenten stelden een onderzoek in nadat een oplettende getuige gemeld had dat de jongens foto's van elkaar maakten terwijl ze een vuurwapen vast hadden. De politie trof de jongens aan. Tijdens het gesprek zag een agent een handgreep van een wapen uit de jaszak van één van de jongens steken. Het betrof een nepwapen. Het tweetal is verwezen naar Halt. Het wapen mochten ze inleveren.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-11-2008 16:26 | © Regio Midden en West Brabant |