Eerste Kamer der Staten Generaal

Inhoud van frame 3 van Eerste Kamer der Staten-Generaal, Voorstel Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangenomen en overig nieuws, begint hier

Voorstel Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangenomen en overig nieuws

dinsdag 4 november 2008

De Eerste Kamer heeft vandaag het voorstel

* Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (30.844) na stemming bij zitten en opstaan met algemene stemmen aangenomen. De fractie van de SP is hierbij aantekening verleend. De

* Motie-Huijbregts-Schiedon (VVD) c.s. inzake de afwijzing van de verplichting tot het instellen van regionale omgevingsdiensten (EK 30.844, I)
is na stemming bij zitten en opstaan met algemene stemmen aangenomen.

De

* Motie-Klein Breteler (CDA) c.s. inzake een bovenmatig ondernemersrisico voor huisartsen (EK 31.249, F) is na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. De fractie van de VVD stemde tegen.

De

* Motie-Dölle (CDA) c.s. inzake het opnemen van het kiesrecht voor het Europees Parlement in een Rijkswet (EK 31.392, G) is na stemming bij zitten en opstaan verworpen. CDA, ChristenUnie, SGP, GroenLinks en OSF stemden voor.

De Kamer heeft de wetsvoorstellen

* Wijziging van de Embryowet (31.046)

* Uitvoering richtlijn nr. 2007/63/EG betreffende de opstelling van een verslag van een onafhankelijke deskundige bij fusies of splitsingen van naamloze vennootschappen (31.334)
* Goedkeuring regeling tot buitentoepassingstelling voor een gedeelte van 2007 van de willekeurige afschrijving milieubedrijfsmiddelen, de energie-investeringsaftrek en de milieuinvesteringsaftrek (31.361)
* Wet rechtspositie Raad van State, Algemene Rekenkamer en Nationale ombudsman (31.387)
zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen. Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.