Gemeente Heerhugowaard


Bouw in Horstgebied begin volgend jaar van start

In het eerste kwartaal van 2009 wordt gestart met fase 1 van het plan Horstgebied in de Schrijverswijk. In fase 1 worden een Brede School met wijksteunpunt en huurappartementen gebouwd. Het zal niet lukken om in ieder geval de school voor het schooljaar 2010/2011 in gebruik te nemen. Dat wordt na de zomervakantie. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Dat heeft projectwethouder Baijards op 28 oktober meegedeeld tijdens de raadsvergadering.

De gemeente Heerhugowaard was al enige tijd in gesprek met Bouwfonds MAB en de woningstichting Goed Wonen over de ontwikkeling van het Horstgebied. Door de (te) hoge aanneemkosten was de bouw, die oorspronkelijk in februari van dit jaar zou starten, uitgesteld. Nu is er wel overeenstemming op hoofdlijnen bereikt. Het totale bouwprogramma blijft van kracht: in totaal worden er 138 woningen gebouwd en zijn er 4 kavels beschikbaar.
Fase 2 van het plan moet nog verder worden uitgewerkt. Daarin zitten koopappartementen en eengezinswoningen. Het streven is om fase 1 direct te laten aansluiten op fase 2.

4-11-2008

banner gemeente Heerhugowaard