Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 november 2008 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­ van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring Akkoord. B&W-vergadering dd. 28 oktober 2008
2. OSZ Benoeming interim gemeentesecretaris. 1. de heer Th. Van Waes benoemen als interim- Akkoord. gemeentesecretaris/directeur met ingang van 1-1-2009; 2. de duur van de interimperiode vaststellen op 6 maanden met een optie tot 9 maanden.


3. PBZ-BB BTW-problematiek reinigingsrechten. Besluiten om met ingang van 1-1-2009 geen bedrijfsafval Akkoord. meer op te halen en derhalve niet meer overgaan tot opleggen aanslagen reinigingsrecht. Dit meenemen bij het opstellen van de belastingverordeningen voor het jaar 2009.
4. PBZ-BW Zienswijze bouwvergunning met 1. instemmen met de weerlegging van de zienswijze; Akkoord. planologische vrijstelling Leunestraat. 2. de art. 19, lid 2 WRO procedure voortzetten.


5. PBZ-BW Verzoek medewerking aan woningbouw Verzoek afwijzen. Akkoord. aan de Huisakkerweg.

6. PBZ-BW Verzoek uitoefening aan huis gebonden Meewerken aan het verzoek middels het opstarten van Akkoord. beroep Verwestraat 24. een ontheffingsprocedure ex art. 3.23 WRO.
7. PBZ-BW Groenstrook Knapenhoek. Instemmen met de verkoop van de groenstrook Akkoord. Knapenhoek 1 aan dhr. Kaskens.
8. PBZ-BW Huisvesting tijdelijke werknemers. 1. kennisnemen van de notitie "Huisvesting tijdelijke Akkoord. werknemers in de gemeente Sint-Oedenrode"; 2. op 8 december a.s. een bestuurlijke bijeenkomst beleggen met alle seizoenarbeid betrokken partijen en belanghebbenden; 3. de verschillende onderdelen gefaseerd uitwerken en implementeren.


9. PBZ-WIZ Ouderenbeleid 2009-2011. 1. Instemmen met het eindverslag inspraakprocedure Akkoord. Notitie Ouderenbeleid 2009-2011; 2. de raad voorstellen het regionale ouderenbeleid voor 2009-2011 verwoord in de notitie "Ouderenbeleid 2009-2011" vast te stellen.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 november 2008 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.


10. PBZ-WIZ Steunpunt mantelzorg Uden/Veghel. 1. instemmen met de beslispunten in het visiedocument 1 en 2 akkoord. Steunpunt Mantelzorg Regio Uden/Veghel; 3. akkoord, maar dekking 2. het projectplan Steunpunt Mantelzorg Regio uit WMO budget. Uden/Veghel vaststellen; 3. de raad voorstellen om op basis van het projectplan vanaf 2010 structureel 20.000,-- beschikbaar te stellen voor het steunpunt mantelzorg Uden/Veghel tlv structureel onvoorzien.


11. SLZ-EVO Verlenging meerjarencontract Regio Instemmen met: Akkoord. VVV Meierij & Noordoost Brabant. 4. de verlenging van de meerjarenovereenkomst met Regio VVV Meierij & Noordoost Brabant met de resterende vier jaren (2009-2012); 5. het verlenen van een jaarlijkse subsidie aan de Regio VVV Meierij & Noordoost Brabant.


12. SLZ-IG Toegankelijke bushaltes. 1. instemmen met aanpassing van de haltes en Akkoord. halteomgeving; 2. kosten ad 10.000,-- tlv het restkrediet (haltevoorzieningen) brengen; 3. niet vergunde inrit laten verwijderen.


13. OSZ-JZ Beslissing op bezwaarschrift Bowog Besluiten tot het niet-ontvankelijk verklaren van het Akkoord. Beheer BV. tegen het besluit van 7-7- bezwaarschrift. 2008 tot weigering van het verzoek van/namens Malcon Beheer BV om
vrijstelling te verlenen van het bp "Centrum" voor het toestaan van
perifere detailhandel in een gedeelte van het gebouwencomplex van de
Boerenbondwinkel aan de Boskantseweg 43.

14. PBZ-BW Beëindigde huurovereenkomst 1. de woning Boskantseweg 21 verkopen; Akkoord. Boskantseweg 21. 2. de woning via openbare inschrijving te koop aanbieden; 3. de verkoopopbrengst tgv de fcl "Boskantseweg 21- 25" laten komen en de meeropbrengst daarna storten in de algemene reserves.


15. PBZ-BW Groenstrook Gerbrandystraat. Niet instemmen met verkoop van een groenstrook aan de Akkoord. Gerbrandystraat.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 november 2008 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.
16. PBZ-BW Verzoek om medewerking aan de aanleg Medewerking verlenen aan het leggen van een Akkoord. van een afvalwaterleiding van het bedrijf afvoerleiding voor afvalwater van het bedrijf Topaal, Topaal. Brouwerskampweg 19 te Son naar een aansluitpunt van het hoofdriool aan de Goeiendonk door:
1. aanlegvergunning te verlenen voor het leggen van de leiding deels in de wegberm en deels in agrarische percelen;
2. onder de bijgevoegde "algemene voorwaarden voor het gebruik van gemeentegrond tbv kabels/leidingen" medewerking verlenen aan het leggen van de afvoerleiding in enkele gemeentelijke wegbermen (o.a. Nieuwenhuizen en Goeiendonk);
3. alle kosten van voorbereiding, uitvoering en beheer en onderhoud voor rekening van de aanvrager laten komen.


17. PBZ-WIZ Aanvraag leerlingenvervoer Leerlingenvervoer middels regiotaxi toekennen voor een Akkoord. meerbegaafdenproject. individuele hoogbegaafde basisschoolleerling voor een drietal hoogbegaafden projecten gedurende het schooljaar 2008-2009.