Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 292 HZ
Datum: 17 oktober 2008

Friese Week van de Jeugdzorg van 3 t/m 7 november Sara Kroos komt met voorstelling 'Thuis in de jeugdzorg' naar Leeuwarden

Sara Kroos, landelijk ambassadrice van de Week van de Jeugdzorg, komt op dinsdag 4 november naar Leeuwarden met haar speciale theatervoorstelling 'Thuis in de jeugdzorg'. Het publiek bestaat uit zo'n 400 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Leeuwarden. De voorstelling staat in het teken van de Week van de Jeugdzorg, dat van 3 tot en met 7 november voor de derde keer wordt georganiseerd.

De Week van de Jeugdzorg is een landelijk initiatief en wordt in Fryslân georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor de jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. In Fryslân is dit jaar extra aandacht voor de samenwerking tussen het basisonderwijs en de jeugdzorg onder het motto 'Zorg voor jeugd. Doe het samen!'.

Activiteiten in Fryslân
Gedurende de hele week staan verschillende activiteiten gepland: een tekenwedstrijd voor alle groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Fryslân, stagelopen door o.a. burgemeesters, wethouders en bestuurders uit jeugdzorg en het basisonderwijs, de voorstelling Privat Chat voor leerkrachten uit heb basisonderwijs, de conferentie 'Zorg voor jeugd. Doe het samen!' en een kookstudio voor bestuurders om samenwerking tussen het onderwijs en de jeugdzorg te bevorderen. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg Fryslân staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.

Informatie voor de pers:

De volgende activiteiten vinden plaats in de Week van de Jeugdzorg:

Tekenwedstrijd 'Thuis'

In Fryslân wordt het basisonderwijs bij de Week van de Jeugdzorg betrokken. Dit wordt onder andere gedaan door de teken/schilderwedstrijd met als thema 'thuis'. Groepen 7 en 8 van basisscholen en speciaal onderwijs mogen aan deze wedstrijd mee doen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens/na afloop van de theatervoorstelling 'Thuis in de Jeugdzorg' op dinsdag 4 november in De Harmonie in Leeuwarden.

Van 3 t/m 7 november: Kijken in de keuken van ..

Burgemeesters, wethouders, gedeputeerden, statenleden, bestuurders uit de jeugdzorg en het basisonderwijs lopen tijdens de Week van de Jeugdzorg een dagdeel stage bij Friese instellingen voor jeugdzorg.

Maandag 3 november: Theatervoorstelling 'Privat Chat'

Alle leerkrachten en intern begeleiders van basisscholen in Fryslân zijn uitgenodigd voor de theatervoorstelling 'Privat Chat'. Deze voorstelling gaat over de gevaren van internet en webcams voor kinderen en jongeren. Tijd:19.30 uur. Locatie: De Bres te Leeuwarden.

Dinsdag 4 november: Theatertour Sara Kroos

Ambassadrice van de Week van de Jeugdzorg en cabaretière Sara Kroos (o.a. bekend van de lama's) is op dinsdag met haar theatervoorstelling 'Thuis in de jeugdzorg' in Leeuwarden. Groepen 7/8 van basisscholen uit gemeente Leeuwarden zijn voor de voorstelling uitgenodigd. Tijd: 08.30 uur. Locatie: Stadschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

Woensdag 5 november: Conferentie 'Zorg voor jeugd. Doe het samen!' Op woensdagmiddag is er een conferentie voor het basisonderwijs in Fryslân. Tijdens de conferentie worden workshops aangeboden waarin de samenwerking tussen het onderwijs en jeugdzorg centraal staat. Doel van deze conferentie is de band tussen beide onderwijs en jeugdzorg versterken. Tijd: 13.00 tot 18.00. Locatie: Post Plaza te Leeuwarden.

Donderdag 6 november: 'Kookstudio voor bestuurders' Onder leiding van Kookatelier 'De Kleyne Sint Jacob' is op donderdag een kookstudio met als doel de samenwerking tussen jeugdzorg en basisonderwijs te bevorderen. Genodigden zijn onder meer gedeputeerden, burgemeesters, wethouders, directeuren uit de jeugdzorg, het basisonderwijs en welzijnsorganisaties.

U bent van harte welkom om verslag te doen van deze activiteiten.


---- --