Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 23 oktober 2008

CAPLETON BRENGT REGGAE TERUG NAAR DE WEST-KRUISKADE

Poppodium Nighttown was altijd berucht om de bijzondere reggae artiesten die ze naar de Rotterdamse West-Kruiskade wist te halen. Alpha Blondy, Burning Spear, Gentleman, Buju Banton, Steel Pulse en Ziggy Marley; allemaal stonden ze voor volle zalen met reggae fans. De Jamaicaanse zanger Capleton geeft op dinsdag 4 november de eerste reggae/dancehall show in het nieuwe WATT.

Capleton is samen met Sizzla, Anthony B en Buju Banton bepalend voor de conscious dancehall. De Jamaicaan, ook wel 'The Prophet' genoemd,werd beïnvloed door Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh en maakte in 1989 zijn stormachtige entree in de Jamaicaanse dancehall scene. Deze werd toen nog gekenmerkt door een hoog 'slackness' gehalte: grove sexueel expliciete teksten, die niks aan de verbeelding overlieten. In de jaren 90 was Capleton een van de artiesten die de klassieke roots reggae nieuw leven blies door deze te mixen met zangstijlen en ritmes uit de dancehall en meer de nadruk te leggen op spirituele, Rastafari thema's.

Als Rastafari zijnde praat Capleton nu over het leven, geschiedenis en de toekomst. Hij weet nu dat het leven niet alleen om geld, seks en materiële dingen draait, en raadt de jeugd aan om naar muziek te luisteren. Naar zijn mening is muziek een natuurlijke bron, want zelfs je honger en dorst kun je lessen met muziek. Waarschijnlijk is dat de reden dat Capleton bijna jaarlijks een nieuw album uitbrengt. Na 'Rise Them Up' uit 2007 brengt hij nu namelijk alweer zijn volgende roots reggae/dancehall album 'Bun Friend' uit.

Tickets a E 25 zijn verkrijgbaar via de website, de Primera winkels en de Rotterdamse platenzaken Plato en Velvet Music. Aan de deur a E 27,50.

DI 04 11 2008: CAPLETON @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets: E 25 voorverkoop / E 27,50 deur

www.watt-rotterdam.nl / www.capletonmusic.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht