Provincie Drenthe

Informatiebijeenkomsten Nordconnect Trial 4 en 5 november

Op dinsdag 4 en woensdag 5 november a.s. worden er in Martiniplaza in Groningen drie informatiebijeenkomsten gehouden over de Nordconnect Trial. Deze vinden plaats tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland. Er wordt dan informatie gegeven over het doel van deze rally, de organisatie, route etc. De Nordconnect Trial is tijdens deze promotiedagen aanwezig met een eigen stand met informatie.

Uitdagende tour rally

De Nordconnect Trial is een uniek evenement voor noordelijke ondernemers: een uitdagende tour rally rondom de Baltische Zee met klassieke, moderne en duurzame auto¿s. De rally wordt verreden van 2 tot en met 10 mei 2009. De start is in Leeuwarden en de finish negen dagen later in Groningen. De route gaat door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Zweden en Denemarken. De rally is een initiatief van Nordconnect. De organisatie is in handen van Bart Rietbergen, bekend van o.a. de Winter Trial en de Himalaya Trial.

Kansen in het Noorden

De regio rond de Baltische Zee is een interessant gebied en biedt kansen voor ondernemers. Het scoort al jaren hoge cijfers op het gebied van economische groei en innovatie. De Nordconnect Trial biedt ondernemers de kans om deze regio op een unieke wijze te leren kennen. Overdag genieten van een prachtige autorit, ¿s avonds kennismaken met potentiële partners in deze regio. Want onderweg worden er op diverse plaatsen contactbijeenkomsten georganiseerd met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheden en intermediaire organisaties.

Deelnemen

Iedereen kan met zijn of haar auto meedoen aan de Nordconnect Trial. Er zijn drie deelnemerscategorieën: oldtimers (auto¿s tot 1977), youngtimers (auto¿s vanaf 1977) en auto¿s op alternatieve brandstoffen. De laatste categorie is een primeur in de rallywereld. Hiermee wil de organisatie het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals aardgas, biodiesel en hybride, promoten. Het gaat bij deze rally niet om snelheid, maar vooral om navigatie en behendigheid.

Informatiebijeenkomsten

De informatiebijeenkomsten vinden plaats in zaal 1 op de eerste verdieping van Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Ze worden gehouden op de volgende tijden:

* 4 november van 15.00 ¿ 15.30

* 4 november van 19.00 ¿ 19.30

* 5 november van 18.00 ¿ 18.30

De toegang is gratis. Aanmelden kan via info@nordconnect.eu.

Meer informatie over de Nordconnect Trial is te vinden op www.nordconnecttrial.eu.