Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 27 oktober 2008

Election Night - 4 november 2008 - Stadsschouwburg Groningen

Op dinsdag 4 november a.s. organiseren het Groninger Forum, de Stadsschouwburg Groningen e.a. een

avond- en nachtvullend programma rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Programma
'Election Night' start met een Middelbare Scholierendebat, vervolgt met de voorstelling 'De grote verkiezingsshow' van Het Zuidelijk Toneel en ontaardt daarna in een avond en nacht waarin zich een zeer gevarieerd programma ontvouwt. Met debat, spoofs, films, wedstrijden, cheerleaders, Americana, jazz, documentaires, speeches, een talkshow, live verbindingen, veel televisieschermen, een All American Breakfast en hopelijk een bevredigende uitslag. Op de website van het Groninger Forum - www.groningerforum.nl - is het kleurrijke programmaboekje te downloaden.

Praktisch
Voor het programma van Election Night geldt gratis entree. Voor de voorstelling van Het Zuidelijk Toneel gelden entreeprijzen. Kaarten voor 'Election Night' en 'De grote verkiezingsshow' kunnen worden aangeschaft of gereserveerd via de kassa van de Stadsschouwburg Groningen. Kijk voor meer informatie hierover op www.stadsschouwburg-groningen.nl. Voor deelname aan het All American Breakfast dient men voor 1 november a.s. in te tekenen via diezelfde website. Kosten voor het ontbijt zijn E 7,50 per persoon. De capaciteit van Election Night is beperkt dus het is raadzaam tijdig te reserveren. Echter: omdat er veel doorstroming wordt verwacht gedurende Election Night is het zeer waarschijnlijk ook mogelijk later op de avond in te steken. Kaartjes zijn ook op de avond / nacht zelf verkrijgbaar aan de deur, VOL = VOL.

Organisatie
'Election Night' wordt gepresenteerd door het Groninger Forum en de Stadsschouwburg Groningen in samenwerking met Debatcentrum DwarsDiep, filmtheater Images, het TakeRoot Festival, journalistiek/RUG en studenten- en studieverenigingen SIB en EPU.

'Election Night' wordt naast de bijdragen van de deelnemende instellingen mede mogelijk gemaakt door de Gemeente en Provincie Groningen, JM Fonds, Ziggo, Pro Vision en The American Embassy The Hague Netherlands.

Groninger Forum
Het Groninger Forum is een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt is gerealiseerd, worden jaarlijks al spraakmakende projecten georganiseerd waarin de partijen binnen het Groninger Forum participeren. Dit zijn het Groninger Museum, RHC Groninger Archieven, de Openbare Bibliotheek Groningen en filmtheater Images. Vaste partners zijn verder het Debatcentrum DwarsDiep en de Volksuniversiteit Groningen.



Ingezonden persbericht