Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

dinsdag 4 november

HIPHOP DE CAMPUS met DIGGY DEX, KLAP VAN DE MOLEN en PLUSMINUZ

Het hiphopvirus heeft in heel Nederland genadeloos toegeslagen en nu is het tijd dat ook de Nijmeegse campus eraan gelooft! Cultuur op de Campus presenteert een waar hiphopfeest in het CultuurCafé met 'de meest exclusieve Jansen' Diggy Dex, bekend van onder meer TMF, MTV en Lowlands. In zijn voorprogramma staan de jonge honden van Klap van de Molen en de nog jongere pups van PlusMinuz.


* 20.00-21.30u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, Radboud Universiteit Nijmegen, entree gratis, www.ru.nl/cultuuropdecampus

Diggy Dex

Vanaf 2000 is Koen Jansen, Diggy Dex voor al zijn vrienden, actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. (De Amersfoortse Cooperatie). Het resultaat: twee albums, twee singles, de Grote Prijs van NL-publieksprijs, een handvol videoclips (op The Box, TMF, MTV) en optredens op Lowlands, de Uitmarkt, Planet Rock en alle bekende podia in Nederland. Na het eerste solo-album Verhalen vanuit de sofa heeft sinds 25 september ook Diggy Dex' tweede plaat, Mayonaise voor de ziel, de weg naar de schappen gevonden. De gelijknamige promotour doet ook het CultuurCafé aan!

www.diggidex.nl

Klap van de Molen

Sinds 2005 brengt Klap van de Molen rauwe funky feelgood-hiphop. De formatie bestaat uit twee MC's, de broers Frank en Kasper van der Meulen, en DJ Robert Owsiejko. Een liveshow van Klap van de Molen is gegarandeerd een feestje met afwisselend rustige vibes, bangers, beatboxes en freestyles. In 2007 kwam Klap van de Molen met een eerste EP, Klapsule, die op hun website te checken is. Sindsdien zijn de heren bezig met een eerste album en met het geven van lekkere shows, waaronder vanavond bij HiphOp de Campus.

www.klapvandemolen.nl

Plusminuz

Jong als ze zijn hebben Sexy Lexy en President Svennedy al behoorlijk wat gezien van hiphop-Nederland. Met name in Noord-Brabant, of beter gezegd: het Zieke Zuiden, hebben de heren van Plusminuz hun neus al regelmatig laten zien. Zij stonden onder andere in de Brabanthallen in Den Bosch en 013 in Tilburg, maar ook meermaals in hometown Boxtel, waar ze al eerder het podium deelden met Diggy Dex. Tijd om die neuzen ook eens boven de grote rivieren uit te steken.

www.plusminuz.nl

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus