Ingezonden persbericht


Persbericht 30 oktober 2008

Amerikaanse verkiezingen op Radio 1

Radio 1 verslaat dinsdag 4 november vanaf 19.00 uur de presidentsverkiezingen in Amerika. Wie volgt George W. Bush op en wordt de 44ste president van de Verenigde Staten? Radio 1 doet uitgebreid verslag van misschien wel de belangrijkste verkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis. Met speciale nieuwsbulletins, updates uit de swingstates, reacties uit Washington en experts en verslaggevers in het land.

Het programma

Vanaf 19.00 uur verzorgt de NOS elk half uur nieuwsoverzichten met daarin de laatste ontwikkelingen rond de verkiezingen in de Verenigde Staten. Wordt het Obama of McCain?

Om middernacht presenteren Lucella Carasso en Chris Kijne Amerika Kiest live vanuit Washington. Ieder uur de laatste uitslagen, contact met verslaggevers in Chicago, Phoenix en Colorado en gesprekken met Nederlanders in de zogehete swingstates. Aan de hand van specifieke thema s schuiven er ieder uur nieuwe deskundigen aan.

Om 06.00 uur start het Radio1 Journaal met elk uur reacties uit de Amerikaanse hoofdstad.

De KRO en de EO verzorgen vanaf 09.30 uur een gezamenlijke verkiezingsuitzending vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Sven Kockelmann en Tijs van den Brink blikken in Amerika Heeft Gekozen vooruit; wat zijn de politieke gevolgen van de verkiezingsuitslag op het gebied van de economie, binnenlandse en buitenlandse politiek. Samen met politici, wetenschappers en andere Amerika deskundigen bespreken ze de gevolgen op korte en lange termijn.

Voor meer informatie: www.radio1.nl