Evangelische Omroep

Dinsdag 4 november in Het Elfde Uur:

Max Westerman, Liddie Austin en zuster Maria de Anima Christi van Eijk

Heel Amerika en heel de wereld zijn in de ban van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Wordt Barack Obama de eerste zwarte president van Amerika of kan John McCain toch nog voor een verrassing zorgen? Voormalig RTL-verslaggever en Amerikakenner Max Westerman houdt ons op de hoogte.

Het waren de verkiezingen van de vrouwen. Eerst Hillary Clinton en nu Sarah Palin. Nog nooit speelden vrouwen zo'n prominente rol in de Amerikaanse verkiezingen. Is het glazen plafond gebroken?
En ook de presidentskandidaten hebben machtige, zelfstandige vrouwen naast zich staan: Cindy McCain, bestuursvoorzitter van één van de grootste bierproducenten van Amerika en Michelle Obama, vicepresident van het universiteitsziekenhuis van Chicago. Eén van beiden zal morgen wakker worden als de nieuwe eerste vrouw van Amerika. Maar wat doet de first lady eigenlijk? En waarom zou je daarvoor je eigen carrière op willen geven? Liddie Austin, journaliste en Amerikaanse, vertelt het aan tafel bij Andries.

De Nederlandse generaal overste zuster Maria de Anima Christi van Eijk is even in Nederland voor een bliksembezoek aan haar zusters in Brunssum, Valkenburg en Heiloo. De 39-jarige Anima Christi is generaal overste van de Argentijnse congregatie van het Mensgeworden Woord met wereldwijd meer dan achthonderd jonge zusters in de gemiddelde leeftijd van dertig jaar. Wat beweegt een jonge vrouw om niet voor partner, gezin of carrière, maar voor God te kiezen?

Het Elfde Uur
Dinsdag 4 november 21:15 uur
Nederland 2
Presentatie: Andries Knevel


----------------------
Met vriendelijke groet,
EO-communicatie

Aldert Baas
T 035 647 47 13