Nieuw in de Top 10 Lekker 2009

04/11/2008 08:00

Sanoma Uitgevers b.v.

Kosmopolitische Lekker 2009

Nieuw in de Top 10: De Vrienden van Jacob, Inter Scaldes en Chapeau!

Hoofddorp, 4 november - De spanning in de vaderlandse horeca stijgt met de minuut en alle telefoons staan zoals elk jaar rond deze tijd weer roodgloeiend: volgende week verschijnt Lekker 2009. En wie wil er niet als eerste weten wat de beste restaurants van Nederland zijn?

Eerder werd al bekend dat er dit jaar 65 (!) nieuwe restaurants in Lekker staan en dat Fred de grootste stijger in de Top 100 is.

Nieuw in de Top 10

Nu weer een tipje van de sluier. Er zijn maar liefst drie nieuwe restaurants in de Top 10. Chapeau! in Bloemendaal, De Vrienden van Jacob in Santpoort en Inter Scaldes in Kruiningen horen vanaf volgende week bij de crème de la crème van de Nederlandse gastronomie. Welke namen er dientengevolge uit de Top-10 verdwijnen? Dàt is vanaf dinsdag 11 november te lezen in Lekker 2009.

Dynamiek

Lekker is stoerder en steviger. Dankzij de metamorfose onder leiding van nieuwe hoofdredacteur en doorgewinterde bladenmaker Makkie Mulder heeft Lekker nu een meer kosmopolitische uitstraling, die past bij de dynamiek van culinair Nederland.

Lekker 2009 ligt vanaf 11 november in de winkel en kost 9,95 euro. De oplage is 140.000 exemplaren en daarmee is Lekker de meest geraadpleegde en best verkochte restaurantgids van Nederland!

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1100 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lekker.nl