Gemeente Oldebroek


Gemeente geeft uitleg over plannen Looschool


Laatste dorpsgesprek 2008 goed bezocht

Vorige week maandag kwamen ruim 30 inwoners naar dorpshuis ´t Grindhuus in ´t Loo voor het laatste dorpsgesprek van het jaar. In een volle zaal vertelde de gemeente over de plannen voor de Looschool en gaf deltaWonen uitleg over de bouw van 21 huurwoningen aan de Beltgravenweg. Na de pauze beantwoordde het college van burgemeester en wethouders onder meer vragen over de Looschool, de aanpak van zwerfafval en onveilige verkeerssituaties.

Afwisselend programma
Na het welkom door burgemeester Zielhuis volgde een afwisselend programma. Dorpscontactambtenaar Peter Zoombelt vertelde over het programma Dorpen in beeld. Hij noemde onder meer de dorpsschouw, de klankbordgroep en het dorpsbudget. Met een korte quiz testte hij hoe goed de aanwezigen het dorpsplan hadden gelezen. In de presentaties die volgden was er veel aandacht voor de jeugd. Grytsje Zielhuis, beleidsmedewerker Onderwijs, vertelde over de renovatie- of nieuwbouwplannen voor de Looschool. De gemeente onderzoekt daarvoor de verschillende mogelijkheden en streeft ernaar om de bouwactiviteiten in 2010 te starten. Teun van Noorloos, beleidsmedewerker Jeugd, gaf uitleg over het jeugdbeleid. Daarna vertelde Stephan Lambeck, de kersverse straathoekwerker, wat hij voor de jeugd in de gemeente kan betekenen. Lia Kleijer, beleidsmedewerker Communicatie, vertelde over de respectcampagne van de gemeente. Peter Pels van deltaWonen sloot het programma voor de pauze af met een presentatie over de bouw van 12 seniorenwoningen en 9 ééngezinswoningen aan de Beltgravenweg. Begin 2009 wil deltaWonen starten met de bouw van deze woningen.

Vragen aan het college
Na de pauze beantwoordde het college de vragen van de aanwezige inwoners. Wethouder Maat ging in op vragen over de Looschool. Hij vertelde onder andere over de samenwerking met het schoolbestuur en hoe de gemeente het aantal klaslokalen bepaalt. Wethouder Klein beloofde dat nog dit jaar bekend is wat er met het fietspad aan de Bovenheigraaf gaat gebeuren. Ook vertelde hij dat de gemeente een definitief besluit heeft genomen over de paaltjes aan de Middenweg. Die worden verwijderd. Wethouder Veldhoen riep inwoners op om melding te maken van het illegaal storten van afval in het bos. Ook sprak hij met een van de aanwezigen af om samen bij de woonwagenstandplaats aan de Sportlaan te gaan kijken, een andere locatie met veel zwerfvuil.

Fruitdrankje
Aan het eind van de avond was er voor alle aanwezigen een fruitdrankje en een appel. Daarmee vroeg de gemeente aandacht voor het nieuwe gezondheidsbeleid dat zij de komende vier jaar samen met partners gaat uitvoeren.

Afspraken
De afspraken die tijdens het dorpsgesprek zijn gemaakt, vindt u op www.oldebroek.nl, onder Actueel, Dorpen in beeld, ´t Loo.