Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Eurosport en Melody Zen in High Definition bij UPC UPC breidt digitaal zenderaanbod uit met NostalgieNet

Amsterdam, 04 november 2008 - Kabel- en mediabedrijf UPC breidt haar High Definition (HD) zenderaanbod uit met Eurosport HD en Melody Zen. Tegelijkertijd voegt UPC de zender NostalgieNet toe aan het UPC Digitale TV Royaal-abonnement. Al deze zenders zijn vanaf 15 november te zien.

Sportliefhebbers onder de UPC-abonnees kunnen vanaf 15 november hun favoriete sporten via Eurosport HD haarscherp volgen. Eurosport HD is een simultane uitzending van Eurosport. Alle grote sporten als auto- en motorsport, wielrennen en tennis, maar ook boksen en de wintersporten die Eurosport uitzendt zijn dan via Eurosport HD in de best mogelijke beeldkwaliteit te volgen. Eurosport HD is bij UPC op kanaal 63 te vinden.

Naast de toevoeging van Eurosport versterkt UPC haar HD-aanbod met Melody Zen. De zender wil vierentwintig uur per dag een tegengeluid bieden aan de dagelijkse hectiek. Melody Zen toont beelden van de mooiste landschappen ter wereld. Deze beelden worden ondersteund door een drietal audiokanalen. Klanten kunnen kiezen uit (new age) muziek, het originele natuurgeluid of een coachende stem. Door deze opties kan Melody Zen zowel actief als passief beleefd worden. UPC geeft Melody Zen HD door op kanaal 70.

Zowel Eurosport HD als Melody Zen komt voor alle UPC HD-abonnees beschikbaar, onafhankelijk van het soort abonnement. HDTV biedt haarscherp beeld. Dat komt omdat het aantal beeldpunten (pixels) vijf maal hoger ligt dan bij gewone televisie. Dat resulteert in levensechte beeldkwaliteit met meer zichtbare details en intensere kleuren.

Met de toevoeging van Eurosport HD en Melody Zen komt het aantal HD-zenders dat UPC aanbiedt op acht. UPC gaf de volgende HD-zenders al door: National Geographic Channel HD, Discovery HD, Voom HD, The History Channel HD en de betaalzenders Film 1 en Sport 1.

Nostalgie
Naast bovengenoemde twee HD zenders voegt UPC Nostalgienet toe aan haar digitale aanbod. Via NostalgieNet brengt UPC de mooiste en leukste fragmenten van vroeger in de huiskamer van haar UPC Digitale TV Royaal-abonnees. Om deze beelden aan te kunnen bieden, werkt NostalgieNet samen met verschillende Nederlandse beeldarchieven. Programma's die NostalgieNet uitzendt zijn onder meer 'Bijzonder Jaar' dat een serie van nostalgische jaaroverzichten bevat; 'Retourtje Toen' waarin gewone mensen herinneringen ophalen; 'Pareltjes uit het Polygoon' met hoogtepunten uit de Polygoon Journaals en 'Stil Genieten' waarin beelden zonder geluid worden getoond. UPC heeft kanaal 312 gereserveerd voor Nostalgienet.

Over Eurosport
De Eurosport Groep is één van de grootste multimedia ondernemingen in Europa met Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD, Eurosportnews, Eurosport Azië, www.eurosport.yahoo.com, www.nl.eurosport.com, Eurosport Mobile en Eurosport Events. Eurosport, de grootste pan-Europese sportzender, bereikt meer dan 114 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen en zendt uit in 20 talen, waaronder het Nederlands. Eurosport HD, is sinds Roland Garros (mei 2008) beschikbaar. De Eurosport HD zender is een simultane uitzending van Eurosport. Dit betekent dat dezelfde evenementen tegelijkertijd in zowel standaard als HD kwaliteit worden uitgezonden. De zender wordt in Nederland op dit moment doorgegeven via Ziggo met een bereik van 3,3 miljoen huishoudens en UPC met een bereik van 2,1 miljoen huishoudens.

Over Melody Zen
Melody Zen is het eerste new age muziekkanaal ter wereld. Melody Zen biedt beelden van de mooiste plekken op aarde. Deze beelden worden ondersteund door muziek of spraak. Melody Zen beidt een programmering die is opgezet rond de balans tussen lichaam en geest

Over NostalgieNet
NostalgieNet biedt de mooiste en leukste fragmenten van vroeger. NostalgieNet is een multimediaal platform dat zich ten doel stelt mensen te enthousiasmeren en te activeren om hun eigen nostalgie vast te leggen, te beleven en te delen met anderen. NostalgieNet bouwt zo samen met de kijkers, bezoekers, klanten en gebruikers aan het collectieve geheugen van Nederland.

Over UPC Nederland
Kabel- en mediabedrijf UPC (www.upc.nl) is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedbandinternet en vaste & mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC heeft 2,1 miljoen televisieklanten. Hiervan hebben ruim 592.000 klanten voor digitale televisie gekozen. Bijna 660.000 klanten nemen van UPC breedband Internet af. UPC kent meer dan 526.000 telefonieklanten (cijfers per 30 juni 2008). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global levert televisie, breedband internet en telefoondiensten aan tien miljoen klanten in elf Europese landen.

===
Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl


---- --