Option N.V.


>> 07.00 am - Option levert nieuwe USB-modem aan Vodafone

LEUVEN, België â 4 november 2008 â Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat het gestart is met de leveringen van een nieuwe, hoogperformante draadloze USB-modem met micro SD-geheugenkaart naar Vodafone.

De Vodafone Mobile K3760 USB stick, ontwikkeld met Vodafone en bedoeld voor zowel technologisch gevorderde consumenten als voor de bedrijfswereld, wordt dit jaar nog in een aantal Europese landen commercieel gelanceerd. Voor andere operatoren binnen Vodafone en haar partnernetwerk zal het toestel in de loop van 2009 beschikbaar zijn.

Met zijn bijzonder compacte afmetingen van 74,8 x 26 x 12 mm en ongeveer 22 g is het nieuwe product momenteel het kleinste en lichtste USB-product van Option. Het compacte en stijlvolle toestel bevat een revolutionair nieuw schuifmechanisme om de USB-connector te beschermen.

Het product is uitgerust met de 7225 chipset van Qualcomm en biedt via de unieke tri-band feature wereldwijde toegang tot mobiele breedband (HSPA) netwerken. Het kan downloadtopsnelheden bereiken tot 7,2 Mbps, gecombineerd met uploadsnelheden tot 5,76 Mbps, afhankelijk van de mogelijkheden van het netwerk. Het veelzijdige toestel beschikt bovendien over een micro SD-geheugenkaart, waardoor de gebruiker tot 8GB persoonlijke gegevens kan opslaan en beveiligen (afhankelijk van de capaciteit van de micro SD-geheugenkaart).

âDeze nieuwe USB-modem en de recentelijk aangekondigde HSPA ExpressCard toont aan dat Option hoogperformante toestellen blijft ontwikkelen en op de markt brengen die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van âs werelds toonaangevende mobiele communicatiegroepâ, aldus Jan Callewaert, CEO van Option.

Fotoâs in hoge resolutie van de Vodafone USB-modem zijn beschikbaar op: www.option.com/usbmodem/vodafone

MEDIA CONTACT
Jan Poté, PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

OVER OPTION
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com .