Ingezonden persbericht





Persbericht, november 2008

Cosmopolitan reikt vijfde FFF Award uit
Lieke van Lexmond wint Fun Fearless Female Award 2008

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar reikte Cosmopolitan op maandag 3 november in het trendy nieuwe restaurant Pompstation de prestigieuze Fun Fearless Female Award uit aan dé Nederlandse Cosmo-vrouw van het jaar. Winnares 2008 is Lieke van Lexmond. Eerdere winnaressen waren zangeres Do, presentatrice Renate Verbaan en de actrices Victoria Koblenko en Maryam Hassouni. Internationale celebrity's die eerder de Fun Fearless Female Award wonnen zijn onder andere Beyoncé, Ashlee Simpson en Katherine Heigl.

Fun Fearless Female
Als typische Cosmo female ­ beauty met brains & humor - maakte Lieke van Lexmond deel uit van negen genomineerden waaruit een jury van Cosmo-lezeressen een keuze moest maken. De lijst bestond verder uit Nicolette Kluijver, Dennis, Kim Feenstra, Jelka van Houten, Chantal Janzen, Isis, Hanna Verboom en Bracha van Doesburg. Lieke was favoriet bij de Cosmo-lezeressen omdat ze "negatieve ervaringen uit haar liefdesleven om wist te zetten in positieve self-power. Een voorbeeld voor iedereen."

Lieke van Lexmond: veelzijdig actrice, maar ook vj en dj Lieke van Lexmond, 26 jaar, begon al op haar zevende met acteren. Zij speelde gastrollen in o.a. Kees & Co en werd bekend door haar rol in Goudkust en later als Charlie Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast is Lieke ook VJ en werkte zij in de zomer van 2006 als DJ bij RTL. Van Lexmond deed mee aan Dancing with the Stars en figureerde afgelopen zomer in de derde reeks van Ranking the Stars. Onlangs kwam haar eerste single uit. Sinds 3 november mag zij zich een heel jaar lang Cosmopolitans Fun Fearless Female noemen. Bovendien is zij gasthoofdredacteur van het decembernummer van Cosmopolitan. Niet alleen zal haar foto de cover sieren, ook heeft Lieke maar liefst een 20 pagina tellende `Lieke'-special zelf geschreven & geproduceerd. Ten slotte komt Lieke er in het uitgebreide interview voor het eerst voor uit dat haar voormalige partner vreemd ging.

En ook nog... een speciale prijs voor Hanna Verboom In de overtuiging dat talent het verdient om gestimuleerd te worden, had Maybelline New York nog een speciale prijs uitgeloofd: de Fun Fearless Artist Award, powered by Maybelline New York. Deze award werd uitgereikt omdat Maybelline New York gelooft in het ondersteunen van talent. Winnares 2008 werd de 25-jarige Hanna Verboom, een ambitieuze actrice die o.a. met het oog op haar carrière meewerkte aan een Amerikaanse film, waardoor daarna de rol in De Co-Assistent makkelijker op haar pad kwam.

Cosmopolitan's Beauty Awards 2008
Naast de jaarlijkse uitreiking van de FFF Award vond ook de uitreiking plaats van Cosmo's Beauty Awards. Een jury, bestaande uit Ellis Faas (make-up artist en chef de cabine van o.a. Yves Saint Laurent, Chanel en Jean Paul Gaultier), Siko van Berkel (hairstylist en eigenaar van Salon Mogeen in Amsterdam), Miljuschka Witzenhausen (presentatrice en ambassadrice voor Dance4Life), Claudia Straatmans (hoofdredacteur Cosmopolitan) en Lot Mostart (redacteur beauty en lifestyle Cosmopolitan), onderwierp de beste beautyproducten van 2008 aan een grondige test. Winnaar in de categorie make-up werd de mascara van Chanel `Chanel, Exceptionnel Mascara'. In de categorie huidverzorging won een bodymilk van La Roche-Posay: Iso-Urea. Van de geuren won `Burberry, the Beat Eau de Parfum'. Winnaar in de categorie haarverzorging werd `Zarqa, Shampoo Dandruff en balancing treatment conditioner'. En winnaar in de categorie specials werd `Aveda, Chakra Balancing Body Mist'.

Het decembernummer van Cosmopolitan, met een gemiddelde oplage van 106.000 exemplaren (HOI 2007) één van de grootste internationale glossy's van Nederland, ligt op 4 november in de winkel voor 4,45.