Ingezonden persbericht


Persbericht

Verrassende opening van nieuwe, 'groene' vleugel
blooming eerste hotel met ecologisch fairtrade linnen

Bergen, oktober 2008 - 24 oktober jl. opende hotel blooming in Bergen haar nieuwe vleugel met maar liefst 46 'eigenzinnige' hotelkamers, een spa en een beautysalon. De nieuwe kamertypes hebben volop verrassend faciliteiten, zoals een kinderbedstede met ingebouwde TV, een infraroodcabine, sunshower, ronde whirlpool of stoomcabine. Naast de alomaanwezige voorliefde voor kunst, natuur en cultuur is blooming nu ook het eerste hotel met ecologisch fairtrade linnen op de bedden. Dat wordt heerlijk natuurlijk wegdromen.

Linen with Love
De prachtige omgeving in Bergen, waar het spraakmakende blooming verscholen ligt tussen duin en bos, inspireert bijna als vanzelf tot een zo groen mogelijke exploitatie van het hotel. blooming gaat daarin heel ver: zo is het hotel momenteel uniek in hun gebruik van ecologisch fairtrade linnen op de bedden. In combinatie met het gebruik van milieuvriendelijke (elektrische) scooters en de biologische producten uit de eigen moestuin is logeren in dit eigenzinnige hotel dus zonder twijfel een 'groene' aangelegenheid.

100% natuurlijk
Alle blooming kamers zijn eigenzinnig en bijzonder ingericht, waarbij vrijwel uitsluitend gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Inmiddels zijn vrijwel alle van de in totaal 92 tweepersoonskamers ingericht met de bijzondere COCO-MAT-bedden. Deze bedden zijn ontwikkeld door de Griekse bedden- en matrassenproducent COCO-MAT, die uitsluitend gebruik maken van natuurlijke materialen. Vanwege de goede ventilatiekwaliteiten spelen kokosvezels hierbij de hoofdrol, en ook paardenhaar, wol, katoen, natuurlijk rubber en zeegras worden in de bedden verwerkt. Wol en paardenhaar zorgen voor een goede absorptie van vocht, terwijl het Griekse zeegras een positieve invloed heeft op mensen met ademhalingsproblemen. Een nachtje blooming staat dus garant voor hemels slapen op een 100% natuurlijk bed.

Nieuwe 'groene' vleugel
De nieuwe vleugel biedt naast een weergaloos uitzicht op de Bergense duinen tal van mogelijkheden die een verblijf bij blooming tot een onvergetelijke belevenis maken; zo zijn er een spa en een beautysalon. En er zijn zes extra kamertypes: unlimited rooms, private spa rooms, roomy rooms, lo(f)ts of love rooms, regular rooms, XL-suites, een waterfront suite en een suite heaven beyond. Voor de echte liefhebbers zijn er ook 4 private spa rooms, waarvan er twee een eigen whirlpool en een stoomcabine met regendouche hebben, terwijl de twee andere spa rooms beschikken over een infraroodcabine en een 'sunshower'; hierbij zijn douche en zonnebank gecombineerd. Een andere aanrader is de prachtige waterfront suite en de suite heaven beyond. Deze kamers beschikken over een grote luxe badkamer met een 'blue moon bad'; een rond bad van maar liefst 1,40 meter doorsnede en een op maat gemaakte stoom- en douche cabine.

blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. Temidden van bossen en met het strand binnen handbereik ligt het viersterren hotel en conferentielandgoed op 11 hectare eigen duingebied met een privé duinpan, drie terrassen en sinds deze zomer ook een eigen wellness center. blooming beschikt over 133 comfortabele hotelkamers en -suites, die allemaal de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uitstralen. Even verderop ligt buiten bergen, een natuurlijk ingericht terrein met sfeervolle buitenhuizen op ruime kavels. De gasten van buiten bergen kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van blooming. blooming beschikt over een aantal 'hidden secrets' en originele things 'to do' zoals duingolf of 'blooming breaking the waves rafting'. Hierdoor is blooming in staat om uw event nog verrassender te maken. De regelmatige blooming events zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als particuliere gasten. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. Bel voor reserveringen 072-582 05 20. Meer informatie is te vinden op www.blooming-hotels.com.



Ingezonden persbericht