Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ELECTION NIGHT 2008

Eerste activiteit van Stichting Samenwerkingsverband PJO

Op dinsdag 4 november om 20.00 uur opent Tivoli de Helling in Utrecht zijn deuren voor 500 jongeren die gezamenlijk de Election Night 2008 zullen gaan beleven. Het evenement georganiseerd door de Stichting Samenwerkingsverband PJO, een samenwerkingsverband tussen CDJA, JOVD, JD, Dwars en JS, was maar liefst binnen 5 dagen uitverkocht!

Deze belangrijke avond in de Amerikaanse geschiedenis zal geopend worden door niemand minder dan Michael Gallagher, Deputy Chief of Mission van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag. Met intrigerende debatten, live reacties en uitslagen vanuit Amerika afgewisseld met goede beats belooft het een succesvol eerste evenement van de de Stichting Samenwerking PJO te worden. De avond zal onder leiding van de stand-up comedian Gerry van der Laan, welke tevens het publiek zal vermaken met zijn succesvolle act "Hole in the Boat", plaatsvinden.

Europarlementariers Sophie in 't Veld (D66), Jules Maaten (VVD), Thijs Berman (PvdA), en Esther de Lange (CDA) gaan onder leiding van Frans Verhagen discussieren over de invloed van de Verenigde Staten op Europa en het buitenlands beleid van de Europese Unie, en Amerikaanse burgers zullen vanuit hun eigen visie de rol van de media en de aandacht vanuit Europa voor de verkiezingen bespreken. Daarnaast zullen Tofik Dibi (Groen Links Tweede Kamerlid) en Pieter Gerrit Kroeger (Hoofdredacteur ScienceGuide) in de huid van Obama en McCain kruipen om ons een live battle tussen Democraten en Republikeinen te bezorgen!

Uiteraard is er de mogelijkheid om non-stop de uitslagen en het laatste nieuws te volgen via FOXNews en CNN in de speciaal ingerichte medialounge. Via live videoconferences zullen er gesprekken met Amerikanen en Nederlanders in de VS plaatsvinden die de laatste ontwikkelingen die avond op de voet volgen.

Naast deze interessante debatten, discussies, uitslagen en diverse suprise acts zullen de band See US, DJ Dirty Tim en DJ Nairan Ashad voor de goede beats zorgen zodat er tot in de vroege uurtjes genoten kan worden van deze memorabele avond in de geschiedenis!

Wie zal het worden: McCain of Obama?

Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Samenwerkingsverband PJO en mede mogelijk gemaakt door de Amerikaanse Ambassade, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bureau Europees Parlement Den Haag, Studium Generale Hogeschool Utrecht, Atlantische Commissie, Inspé en Jason.

Locatie: Tivoli de Helling (Utrecht)

Datum: 4 november

Tijd: 20.00 uur - 06.00 uur

Website: www.electionnight.nl


- einde persbericht -

U bent van harte uitgenodigd om de Election Night 2008 bij te wonen! Graag ontvangen wij vooraf bericht van uw komst.

Contact:

Voorzitter Election Night

Merel Berling

06-46396946

merel.berling@electionnight.nl

--
Mark Thiessen
Algemeen Bestuurslid Politiek & Voorlichting
JOVD Hoofdbestuur

Prins Hendrikstraat 55
2518 HK Den Haag
T: +31643544606
E: mark.thiessen@jovd.nl