Ingezonden persbericht




EUROSPORT SLUIT DISTRIBUTIE- OVEREENKOMST MET UPC OVER EUROSPORT HD!

Eurosport heeft een distributie-overeenkomst gesloten met kabel- en mediabedrijf UPC over de doorgifte van Eurosport HD. Deze sportzender is vanaf 15 november 2008 beschikbaar in alle HD-pakketten van UPC. Eurosport HD is een simultane uitzending van Eurosport: op Eurosport HD worden dezelfde evenementen uitgezonden, maar dan in de aanzienlijk hogere HD-beeldkwaliteit.

Eurosport HD werd gelanceerd tijdens Roland Garros, in mei van dit jaar. Sindsdien is Eurosport HD te ontvangen door de klanten van kabelexploitant Ziggo. Als gevolg van deze nieuwe distributie-overeenkomst met UPC is Eurosport HD nu in het grootste gedeelte van Nederland beschikbaar. Goed nieuws voor sportliefhebbers dus, want sport is bij uitstek een genre dat zich leent voor de HD-technologie: kleur en beweging komen beter tot hun recht en beelden zijn scherper en meer gedetailleerd.

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux, toont zich zeer verheugd over de gesloten overeenkomst: "Eurosport is de grootste sportzender van Europa, en het was dan ook een logische stap om ons sportaanbod ook in HD-kwaliteit aan te bieden. Sport is emotie, en dus in HD nog véél meer een beleving! Met Eurosport HD biedt Eurosport nu het grootste in HD geproduceerde sportaanbod van álle Europese sportzenders. Ik ben ontzettend blij dat we, na Ziggo, nu ook in UPC een partner hebben gevonden om Eurosport HD verder te distribueren!"

Net als Eurosport, besteedt ook Eurosport HD, zo'n 17 uur per dag, aandacht aan meer dan 100 verschillende sporten. Zo komen bijvoorbeeld wielrennen (met onder meer de Giro d'Italia, de Tour de France, de Vuelta a España en het WK weg & baan), tennis (met bijvoorbeeld de Australian Open, Roland Garros en de US Open), autosport (waaronder het WK Toerwagens), motorsport (zoals het WK Superbike-seizoen) en voetbal (met onder meer de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2010 in Zuid Afrika) uitgebreid en LIVE aan bod. Ook staan er in 2009 weer een groot aantal wereldkampioenschappen op de kalender, waaronder het WK snooker in Sheffield (Engeland), het WK atletiek in Berlijn (Duitsland), het WK zwemmen in Rome (Italië) en het WK turnen in Londen (Engeland). Tevens zendt Eurosport HD tal van (relatief) kleine sporten uit, zoals roeien, tafeltennis, schermen en gewichtheffen. En ook de wintersporten ontbreken niet in de Eurosport HD-programmering: met de 'Road to Vancouver' is Eurosport de wintersportzender bij uitstek. Ook liefhebbers van alpine skiën, biatlon, langlaufen, curling, kunstschaatsen, rodelen, de Noordse combinatie, skispringen en schaatsen zitten weer goed bij Eurosport. Absoluut hoogtepunt, zijn de wereldkampioenschappen alpine skiën in het Franse Val d'Isere, in februari 2009.

Over de Eurosport Groep:

De Eurosport Groep is één van de grootste multimedia ondernemingen in Europa met Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD, Eurosportnews, Eurosport Azië, www.eurosport.yahoo.com, www.nl.eurosport.com, Eurosport Mobile en Eurosport Events. Eurosport, de grootste pan-Europese sportzender, bereikt meer dan 114 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen en zendt uit in 20 talen, waaronder het Nederlands. Eurosport 2, the New Generation Sports Channel, is te zien in 32 miljoen huishoudens in 46 landen en in 11 talen. Eurosport HD, Eurosport is sinds Roland Garros (mei 2008) beschikbaar in High Definition (HD). De Eurosport HD zender is een simultane uitzending van Eurosport. Dit betekent dat dezelfde evenementen tegelijkertijd in zowel standaard als HD kwaliteit worden uitgezonden. De zender wordt in Nederland op dit moment doorgegeven via Ziggo met een bereik van 3,3 miljoen huishoudens en UPC met een bereik van 2,1 miljoen huishoudens. Eurosportnews brengt 24 uur per dag het laatste sportnieuws. De zender is beschikbaar in Europa, Azië en het Australisch continent. Op het Eurosport Internet Platform, Europe's n°1 online sports portal, is het laatste sportnieuws beschikbaar via acht sites in verschillende talen. Eurosport beheert samen met Yahoo! co- branded sites in het Verenigd Koninkrijk & Ierland, Spanje, Duitsland en Italië. Daarnaast heeft Eurosport vier eigen talenversies in China, Zweden, Rusland en Frankrijk. Het internetplatform genereert momenteel 7,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Op www.nl.eurosport.com vinden kijkers alle informatie over de uitzendingen op Eurosport en Eurosport 2 en de kijkers kunnen zich gratis abonneren op Eurosport's e-mail service. Eurosport Mobile: Eurosport LIVE stream en daarnaast het laatste sportnieuws via WAP, I-Mode en SMS services. Eurosport Events is verantwoordelijk voor de organisatie, promotie, productie, beheer van de mediarechten en ontwikkeling van internationale sportevenementen, waaronder diverse autosportevenementen als FIA WTCC, IRC, International Formula Masters, Rally Raid World Tour, Global Champions Tour (paardensport), snooker World Series en SolOceans race (zeilen).

Over UPC Nederland:

Kabel- en mediabedrijf UPC (www.upc.nl) is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedbandinternet en vaste & mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC heeft 2,1 miljoen televisieklanten. Hiervan hebben ruim 592.000 klanten voor digitale televisie gekozen. Bijna 660.000 klanten nemen van UPC breedband Internet af. UPC kent meer dan 526.000 telefonieklanten (cijfers per 30 juni 2008). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global levert televisie, breedband internet en telefoondiensten aan tien miljoen klanten in elf Europese landen.

-----------------------
3 november 2008

Eurosport contact:
Diederik D. Jansen
djansen@eurosport.com
Tel: +31 (0) 20 570 3105


-----------------------


---- --