Gemeente Delft

Wethouder ontvangt resultaten project OuderenProof

Wethouder Dick Rensen (welzijn) ontvangt vanmiddag tijdens een slotbijeenkomst een rapport met de resultaten van het project OuderenProof in de wijk Vrijenban. Het project van onder andere de gemeente Delft en de Stichting Ouderenwerk Delft is gericht op 55-plussers. De vraag is wat ouderen nodig hebben om zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in hun huidige woning en omgeving.

Op initiatief van de gemeente Delft, Ouderenwerk Delft, Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen en de provincie Zuid Holland is begin 2006 gestart met het project is uw gemeente OuderenProof? .

OuderenProof heeft tot doel zoveel mogelijk ouderen te betrekken bij het huidige en toekomstige ouderenbeleid in de gemeente Delft. Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is dit doel min of meer noodzaak geworden; participatie van ouderen is noodzakelijk om het beleid af te kunnen stemmen op hun wensen en behoeften.

In OuderenProof krijgen ieder jaar bewoners van een wijk de gelegenheid een lijst met aanbevelingen op te stellen om hun wijk ouderenproof te maken. Het project is in de wijken Buitenhof en Voorhof inmiddels afgerond (in respectievelijk 2006 en 2007). In samenspraak met zorg- en welzijnsinstellingen, woningcorporaties en andere betrokken organisaties worden de aanbevelingen behandeld en waar mogelijk overgenomen. Uit het midden van de deelnemers aan OuderenProof worden zogenaamde waakhonden benoemd die hier een rol in krijgen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft