Ingezonden persbericht


Created in Holland 08
100% Design Tokyo

Persbericht

Tokyo, 3 november 2008

Eerste prijs voor gezamenlijke presentatie van 13 jonge Nederlandse ontwerpers in Tokyo.

De presentatie 'Created in Holland' heeft in Tokyo de eerste prijs gewonnen voor beste stand op de 100% Designbeurs tijdens de Tokyo Design Week. Uit meer dan 80 stands koos de vakjury voor Created in Holland, vanwege de hoge kwaliteit van de producten en de duidelijke wijze waarop deze worden gepresenteerd.

Created in Holland presenteert onder andere de stormparaplu van SENZ Umbrellas, in veel landen al een een prijswinnend product. Ook Loes Wagemans en Ellis Rowold van Gewoon nemen deel met hun collectie interieur accesoires. "We vinden het heel leuk te zien dat Nederlands Design echt een waardevolle toevoeging is en lijkt te blijven op de Japanse markt", aldus Wagemans.

"We zijn uiteraard erg trots op deze prijs. Er is veel jong ontwerp talent in Nederland, en het is goed om te zien dat dit ook in Japan erkend wordt. We hopen natuurlijk vooral dat deze prijs een extra boost zal opleveren voor de zakelijke start van de deelnemende ontwerpers." aldus Victor le Noble, van Tuttobene, organisator van deze presentatie.

----- Einde persbericht ----

Contactgegevens:

www.tuttobene.nl
victor@tuttobene.nl, tel.+31624668569 / david@tuttobene.nl, tel +31615510727 Tuttobene, 2e Atjehstraat 60hs, 1094LK Amsterdam

Over Created in Holland:

Created in Holland is een gezamenlijke presentatie van jonge vormgevers die wordt uitgevoerd in opdracht van de EVD, het handelsagentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Het is de derde keer op rij dat dit jaarlijks terugkerende evenement is georganiseerd. Het doel van Created in Holland is jonge vormgevers te helpen met het beginnen van zaken doen in Japan en tevens het promoten van Nederland als designland. Aan deze editie deden mee:

Michel Doyer

Alexander Pelikan

SENZ Umbrellas

Hektik.cc

KREJCI
Horsehair Weaving

More Than Hip

The Cottage Industry
Sander Luske

Gewoon

Draag Design

XO+

ATTI

Over de organisatie:

Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion, organiseerde eerder 2 keer de presentatie zelf, maar heeft er dit jaar voor gekozen de organisatie van Created in Holland uit te besteden aan Tuttobene, een organisatie die een brug slaat tussen jonge ontwerpers en de industrie, de pers en de consument. Zij richt zich op ontwerpers die zich bezig houden met duurzaam design, en organiseert al 5 jaar een soortgelijke presenatie op de Designbeurs in Milaan.

Created in Holland werd ook dit jaar geïnitieerd door Premsela, en is uitgevoerd door Tuttobene, echter zijn er daarnaast vele andere bedrijven en organisaties betrokken bij de realisatie van het project. Zo heeft het NBTC, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen o.a. zorg gedragen voor de communicatie met de Japanse bedrijven en heeft de Nederlandse Ambassade o.a. geholpen bij het realiseren van een persevent op de beurs. Na terugkomst in Nederland vindt een terugkomdag plaats waar de ontwerpers begeleiding krijgen met als doel het resultaat van de beursdeelname te maximaliseren. Deze dag wordt georganiseerd door de BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. De stand en het tijdschrift dat bezoekers meekregen zijn ontworpen door respectievelijk Studio Laurens van Wieringen en Studio Lesley Moore.

Hi-res foto's en meer informatie over de ontwerpers, Tuttobene en de overige partners in het project kunnen worden gedownload vanaf de website van Tuttobene. Ook kan er contact worden opgenomen met Tuttobene via email en telefoon.

Over 100% Design Tokyo:

Deze beurs vindt plaats in Tokyo van 30 oktober tot 3 november, tijdens de Tokyo Designweek. Ruim 80 standhouders presenteren zich op deze gerenommeerde beurs. Kijk op www.100percentdesign.com voor meer informatie.


---- --