Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Print media Nog altijd Belangrijker dan online media in de oriëntatie naar een nieuwe baan

Laren, 3 november 2008 - Waar studerenden en mensen werkzaam in de consultancy, IT, Marketing & Sales en HRM zich vaker online oriënteren in de zoektocht naar een nieuwe baan, blijft de meerderheid van de werkzame beroepsbevolking trouw aan print media. Vacaturesites zijn zeer populair voor de oriëntatie op een nieuwe baan maar het gebruik van sociale netwerken zoals Hyves en LinkedIn blijft nog ver achter. Het persoonlijke netwerk wordt wel vaak ingeschakeld voor het vinden van een nieuwe baan, vooral door studerenden. Dit zijn enkele resultaten uit het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) 2008 dat vandaag gepubliceerd wordt door de stichting NOA.

NOA 2008 geeft werkgevers en hun communicatieadviesbureaus relevante informatie voor het nemen van beslissingen over de communicatie op de arbeidsmarkt. NOA kan gebruikt worden in de mediaplanning voor arbeidsmarktcommunicatie. Het levert bereikcijfers voor dagbladen, tijdschriften, vakbladen, internetsites, jaarboeken, evenementen en beurzen. Op basis daarvan kunnen adverteerders en bureaus betere beslissingen nemen over welke media ze moeten inschakelen om hun doelgroepen doeltreffend te bereiken.

NOA 2008 gaat een stap verder dan het onderzoek in 2006. Zo is de populatie uitgebreid van personen van 18 tot 55 jaar naar personen van 18 tot 60 jaar. Gezien de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt geeft dit onderzoek een goede beschrijving van alle relevante segmenten van de Nederlandse beroepsbevolking. In plaats van elke twee jaar zal het onderzoek vanaf nu elk jaar gepubliceerd worden. Het veldwerk zal elk voor- en najaar uitgevoerd worden. Dit garandeert een actuele stand van zaken in de huidige snel veranderende markt.

(Einde bericht)