Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Reactie rapport over Gegevensautoriteit Natuur

04 november 2008 - kamerstuk

Directie Natuur

De Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal


Postbus 20018

2500 EA 's-GRAVENHAGE

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum

30 oktober 2008
2008Z05536 DN. 2008/3262 4 november 2008

onderwerp bijlagen eactie rapport over Gegevensautoriteit R
Natuur
Geachte Voorzitter,

Naar aanleiding van het verzoek van het lid Ouwehand, gedaan tijdens de regeling van werkzaamheden van donderdag 30 oktober 2008 betreffende een bericht over een rapport over de Gegevensautoriteit Natuur meld ik u het volgende.

De berichtgeving hierover berust waarschijnlijk op een misverstand. Zoals in de berichtgeving gesuggereerd wordt, bestaat geen rapport van de Gegevens- autoriteit Natuur. In de berichtgeving wordt hoogstwaarschijnlijk gedoeld op een brief over de vermindering van administratieve lastendruk, waarover uw Kamer binnenkort geïnformeerd wordt.

In deze brief worden de initiatieven van mijn ministerie met betrekking tot vermindering van administratieve lastendruk benoemd. Als voorbeeld wordt de Gegevensautoriteit Natuur genoemd, die een betere ontsluiting van beschikbare ecologische gegevens voor het bedrijfsleven bevordert. Hierdoor zullen de administratieve lasten voor het bedrijfs- leven waarschijnlijk dalen. Er is ten gevolge hiervan absoluut geen sprake van aantasting van het beschermingsniveau van dier- en plantsoorten in Nederland.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --