Politie Zeeland


---


O-2156-2008 Inbraak in kerkgebouw, Rilland
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kerkgebouw in Rilland.
Er werd een ruit vernield en er werden enkele tientallen euro's gestolen.

O-2157-2008 Zakkenrollen in Goes
Dinsdagmiddag werden in Goes twee vrouwen bestolen van hun portemonnee.
De portemonnee van een 48-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd gestolen in een winkelpand in de Kolveniershof. De inhoud van de portemonnee bestond uit enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren. De andere portemonnee, eveneens met enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, van een 72-jarige vrouw uit Kapelle, werd in het centrum (onbekend waar) gerold.

O-2158-2008 Aanrijding in 's-Heer Abskerke
Op de kruising Noordhoekweg/Bimmelsweg in 's-Heer Abskerke werd dinsdag omstreeks 14.30 uur een 49-jarige fietser uit Heinkenszand aangereden.
Een 23-jarige Vlissingse automobilist kwam uit de richting van Heinkenszand en reed in de richting van 's-Heer Abskerke. Hij verleende de fietser, die op de Noordhoekweg linksaf de Bimmelsweg in wilde slaan, geen voorrang. De fietser kwam ten val en bezeerde zijn knie. Over schade aan de voertuigen is niets bekend.

O-2159-2008 Rijbewijs ingenomen, Goes
Bij de Koepoort in Goes moest een 26-jarige automobilist uit Tournai (B) dinsdag om 18.20 uur zijn rijbewijs inleveren wegens te hard rijden.
De politie reed al vanaf de Westerscheldetunnel over de N62 achter de man, die in de richting van Goes reed, aan. De bestuurder reed 170 km/h en reageerde niet op stoptekens. In Goes parkeerde de man zijn auto bij de Koepoort en hij kon gelijk zijn rijbewijs inleveren.

Z-2160-2008 Hennepkwekerij ontmanteld in Sluiskil
In een loods in de Middenstraat in Sluiskil werd dinsdagochtend een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
De kwekerij werd ontdekt op de zolder van de loods en bestond uit 99 planten. Alles werd door de gemeente Terneuzen vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Z-2161-2008 Diefstal auto, Terneuzen
In de nacht van maandag op dinsdag werd in de Betje Wolffstraat in Terneuzen een personenauto gestolen.
Het betreft een rode Ford Escort met kenteken LP-BV-79. De waarde is onbekend.