NEN


Start normalisatie Smart House services for independent living

dinsdag 4 november 2008, 15:46

Op 1 oktober jl. organiseerden verschillende organisaties en bedrijven, in samenwerking met NEN, een informatiebijeenkomst over 'Smart House services for independent living'. De deelnemers zijn geïnteresseerd in normalisatie in Nederland en ook op Europees niveau.

Smart House services zijn diensten die op afstand worden geleverd door gebruik te maken van informatietechnologie en telecommunicatie. 'Smart House services for independent living' zijn diensten en toepassingen die eraan bijdragen dat hulpbehoevende mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Smart House services gaat over het geheel aan diensten en is losgekoppeld van de technische infrastructuur van de woning.

Normalisatieproject
Het normalisatieproject bestaat uit het:

* definiëren van 'Smart House services for independent living'.
* classificeren van diensten waardoor het mogelijk wordt dat dienstverleners en gebruikers vraag en aanbod op elkaar af kunnen stemmen.

* stellen van kwaliteitseisen waar deze diensten aan moeten voldoen.

Financiering
De financiering voor het project is nog niet rond. Momenteel overweegt men een subsidieaanvraag voor de subsidieregeling InnovatiePrestatieContracten. De subsidie zal dan worden besteed aan normalisatie van Smart House Services for independent living en aan behoefteonderzoek.

Interesse en meer informatie
Bent u belanghebbende en wilt u meer weten over dit normalisatieproject? Neem dan contact op met Marlou Bijlsma, consultant NEN-gezondheidszorg, e-mail: marloubijlsma@nen.nl.