Hoogleraar Harvard geeft masterclass over onbewuste vooroordelen


Harvard hoogleraar Mahzarin Banaji komt Nederland op 4 november informeren

HILVERSUM, 20081014 -- Op 4 november 2008 komt Harvard hoogleraar Mahzarin Banaji voor het eerst naar Nederland voor het geven van een bijzondere Masterclass rond diversiteit en vrouwelijk leiderschap. De Masterclass zal worden gehouden bij Capgemini in Utrecht. Al meer dan 175 managers hebben zich inmiddels ingeschreven. Tijdens deze Masterclass laat Mahzarin Nederland op verrassende wijze kennismaken met `gender diversity'. Elke manager, leidinggevende en professional zal van zichzelf denken dat hij of zij bij het nemen van beslissingen, hoe klein ook, `gender bewust' denkt en handelt. De realiteit is anders. In onze dagelijkse besluitvorming zijn het juist de onbewuste vooroordelen die ons handelen bepalen. De zogenaamde Mindbugs.

Tijdens haar Masterclasses wordt pijnlijk, maar ook vaak op hilarische wijze duidelijk dat iedereen, mannen én vrouwen, last hebben van dergelijke vooroordelen.

Harvard Hoogleraar Mahzarin heeft wereldfaam op het gebied van Mindbugs en is wellicht de beste spreker ter wereld op het gebied van vrouwelijk leiderschap.

Meer informatie over de Masterclass van Mahzarin is te vinden op de website www.leiderschapontwikkelen.nl. De Masterclass zal worden gehouden bij Capgemini in Utrecht. Al meer dan 175 managers hebben zich ingeschreven.


Over Mahzarin Banaji

Mahzarin Banaji is geboren en opgegroeid in India. Van 1986 tot 2001 heeft ze lesgegeven aan Yale University (Reuben Post Halleck Professor of Psychology). Sinds 2002 is ze verbonden aan Harvard University (Richard Clarke Cabot Professor of Social Ethics in the Department of Psychology) en aan Radcliffe Institute for Advanced Study (Carol K. Pforzheimer Professor). Ze heeft diverse onderzoeken op haar naam staan over vooroordelen op basis van geslacht en ras. De zogenaamde Implicit Association Test" of IAT, te vinden op een Harvard website, is extreem populair. Meer dan 3 miljoen mensen hebben deze test al ingevuld (bron: Science News). Haar onderzoeken en studies zijn veelvuldig gepubliceerd en aangehaald in diverse media, zoals PBS, NY Times en de Washington Post.

Over Direction Europe

Direction Europe ontwikkelt en verzorgt programma's gericht op Leiderschap en Besluitvorming. Direction is in 1999 opgericht door Esther Mollema. Op 4 november vindt de 2e jaarlijkse Female Leaderschip ontmoeting plaats. De Masterclass van Harvard Hoogleraar Mahzarin Banaji vindt plaats in de middag (vanaf 13.45 uur), hiervoor geldt een open inschrijving.