Bezuinigingen op internationaal mobiel telefoonverkeer


Nederlandse Amatus ziet omzetstijging bij internationaal bedrijfsleven

AMSTERDAM, 20081104 -- De huidige kredietcrisis en de sterke economische teruggang legt het Nederlandse Amatus Communications geen windeieren. Bedrijven voeren massaal bezuinigingen door en zetten hierbij ook het mes in de uitgaven voor telefonie. Amatus Communications, al diverse jaren een speler op de internationale markt voor mobiele telefonie, ziet een stijgende aanwas van nieuwe klanten. Het bedrijf hanteert zowel binnen als buiten de EU voordelige tarieven voor internationaal mobiel bel- en dataverkeer.

Amatus Communications, door de Europese Commissie betiteld als `goedkoopste aanbieder in Europa' ziet zichzelf als belangrijke partner in kostenreductie-programma's van het internationaal bedrijfsleven. Hoewel de Europese Unie de tarieven voor het bellen van en naar het buitenland sinds augustus 2007 reguleert, kunnen deze kosten volgens de EU nog verder verlaagd worden. Yolande Veldt, executive director van Amatus: "Door de huidige economische ontwikkeling zijn veel bedrijven genoodzaakt om fors te snijden in de budgetten. Er is vooral veel winst te behalen op de gesprekskosten van het internationaal mobiel bellen. Bellen met Amatus is al voordelig voor mensen die meer dan 30% van hun gesprekstijd aan internationaal mobiel bellen besteden. Het voordeel kan daarmee oplopen tot 60% van de gesprekskosten."

Om lage tarieven te kunnen garanderen, wordt de netwerkcapaciteit op de meest kostenefficiënte manier ingekocht en betaalt de gebruiker bij Amatus geen startfee per gesprek. Omdat providers met het huidige tariefsplafond gesprekken nog kunnen afronden op hele minuten heeft de EU een nieuw voorstel1 ingediend voor de verdere regulatie van roamingtarieven ten aanzien van het bellen per minuut. De huidige regulatie heeft er echter toe geleid dat mobiele aanbieders de daling van hun roaming-inkomsten willen compenseren2. Daarom is bellen buiten de EU in het afgelopen jaar al duurder geworden. Amatus heeft aangegeven dat zij voordelige tarieven blijft hanteren zowel binnen als buiten de EU.

Over Amatus: bijzonder goedkoop internationaal mobiel bellen

Via het Nederlandse Amatus kan in een groot aantal delen van de wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week internationaal mobiel gebeld worden. Het voordeel kan oplopen tot 60% van de gesprekskosten. Amatus staat voor smart en simpel; Amatus hanteert altijd één vaste, lage prijs per zone voor bel- en dataverkeer. De tarieven zijn transparant en overzichtelijk en worden kosteloos verwerkt in gespecificeerde facturen. Bovendien maakt Amatus gebruik van de beste netwerken wereldwijd.

Voor meer informatie over Amatus Communications bekijkt u: www.amatusmobile.com

1 Dit verklaarde eurocommissaris van Informatietechniek Viviane Reding na informeel overleg met Europese bewindslieden voor telecomzaken op de technologiebeurs CeBIT in de Duitse stad Hannover.

2 Onderzoek naar beltarieven door het Britse bedrijf Informa Telecoms and Media.