Centric kiest Mendix


ROTTERDAM, 20081104 -- ICT dienstverlener Centric kiest na een intensieve selectie en evaluatie procedure voor het Model-driven Software platform van Mendix. Centric zal optreden als implementatiepartner. Met het besluit om Mendix toe te voegen aan haar serviceportfolio speelt Centric in op de snelgroeiende vraag naar model-gedreven applicatieontwikkeling.

Centric Professional Services directeur Eelco Vissinga legt uit: "Onze klanten hebben behoefte aan aanvullende dienstverlening naast ons huidige detacherings- en projectenportfolio. Mendix levert een product waarmee de ontwikkeling van software drastisch wordt versneld tegen lagere kosten en is daarmee een alternatief voor offshore- en/of nearshore trajecten. Centric kiest voor Mendix omdat zij gebruik maakt van open standaarden, bijvoorbeeld voor het modelleren van de bedrijfsprocessen, en omdat het mogelijk is om Mendix applicaties te integreren in het bestaande applicatielandschap van onze klant. "

Model-gedreven softwareontwikkeling wordt door velen gezien als de toekomst van softwareontwikkeling. Door het modelleren van bedrijfsprocessen en applicaties kan op een snellere wijze software worden ontwikkeld tegen een fractie van de prijs. Omdat er nauwelijks code wordt gegenereerd, is de applicatie bovendien flexibel en eenvoudig aan te passen aan veranderende eisen van de gebruikers en de markt.

Derek Roos CEO van Mendix is verheugd met de keuze van Centric en heeft veel vertrouwen in de samenwerking. "Centric heeft veel domeinkennis en expertise in huis en voldoende resources om de sterk groeiende projectportefeuille te kunnen bedienen. Daarbij heeft Centric een heldere visie op Model-gedreven softwareontwikkeling die uitstekend aansluit bij Mendix."

Over Mendix
Mendix is marktleider op het gebied van modelgedreven softwareontwikkeling. Met Mendix softwareproducten worden bedrijven in staat gesteld hun applicatieontwikkeling drastisch te versnellen, risico te reduceren en bedrijfsprocessen eenvoudig aan te passen aan veranderende eisen. De basis voor Mendix is het Mendix Model-Driven Application Platform dat bedrijfsanalisten in staat stelt visueel processen en applicaties te modelleren en deze eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix-producten. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Zweden en Amerika en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com





Ingezonden persbericht