Gemeente Valkenswaard

Pulse op 4 november

De BUS bij Pulse op 4 november

In de komende periode worden in het kader van het project "alcohol, drugs en jongeren", de jongerencentra en twee
jongerenontmoetingsplaatsen in Valkenswaard bezocht door "de Bus" van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron. In de Bus kan iedereen informatie krijgen over zaken die te maken hebben met jongeren, leefstijl, uitgaan en middelengebruik.

Op 4 november 2008 om 19.30 uur brengt de Amerikaanse schoolbus een bezoek aan Jongerencentrum Pulse te Valkenswaard. Er wordt gerichte informatie verstrekt en er worden thema-enquêtes afgenomen op het terrein van genotsmiddelen, leefstijl en veilig vrijen. De bezoekers van de bus leveren niet alleen belangrijke informatie over de verschillende drugsproducten, maar ook over de aard van de preventie- en voorlichtingsactiviteiten die er nodig zijn vanuit het standpunt van de bezoeker. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom om een kijkje te nemen in de Bus.

Ervaringsdeskundige aan het woord
Op maandag 10 november komt Jan Ruëdisuëli van TRC Nederland in jongerencentrum Pulse een voorlichting geven vanuit zijn ervaringsdeskundigheid. Dan wordt vooral de dialoog aangegaan met jongeren over het fenomeen drugs- en alcoholgebruik.

De activiteiten worden georganiseerd binnen het kader van het project "alcohol, drugs en jongeren". Dit is een samenwerkingsproject op gebied van alcohol- en drugspreventie met o.a. Paladijn, DommelRegio, GGD, TRC Nederland, Novadic-Kentron, politie en de gemeente.

Jongerencentrum Pulse Valkenswaard