Ingezonden persbericht


Persbericht, maandag 3 november 2008

DE BUS BOVEN DE FILE

Gratis reizen in Woerden op basis van een SMS

Vanaf vandaag worden automobilisten die van de A12 Woerden binnenrijden geconfronteerd met een bus die boven de file hangt. Dit is het startsein van de promotiecampagne van Veolia genaamd De bus boven de file. In Woerden kunnen reizigers tijdens de campagne gratis reizen naar twee bedrijventerreinen. Daarvoor moet wel via internet gereserveerd worden. Naast het reguliere Openbaar Vervoer rijden er tijdens de proef ook extra shuttlebusjes. De pilot duurt tot 14 december.

Gratis reizen
De proef is gericht op werknemers van de Woerdense bedrijventerreinen. Tijdens de proef kan er gratis gereisd worden met buslijnen 10 en 12 van Veolia. Deze bussen rijden onder andere langs de bedrijventerreinen, het ziekenhuis en het station. Daarnaast zet Veolia extra pendelshuttles in, ook het gebruik hiervan is gratis. Deze shuttles rijden drie keer per uur vanaf station Woerden, en brengt de werknemer tot de voordeur van hun werk. Voorwaarde voor het gratis reizen is dat de bus vooraf is geboekt en dat er plaats is in de shuttle. Dat kan via www.debusbovendefile.nl of via 015-2159000. De reiziger krijgt via e-mail en sms een boekingscode die hij aan de chauffeur moet laten zien.

Parkeren+Reizen
Behalve de brengservice tussen het station en de bedrijven, wordt er ook een tijdelijk P+R aangelegd. Vanaf deze parkeerplaats rijden eveneens gratis pendelbusjes die gereserveerd dienen te worden via www.debusbovendefile.nl. Deze parkeergelegenheid is bedoeld voor organisaties die willen werken aan hun parkeerproblemen door auto's van hun medewerkers elders te parkeren. Op deze wijze worden diverse mobiliteitsmaatregelen getest.

Aanleiding
Aanleiding voor de proef zijn de files die er iedere dag in en rond Woerden zijn. De automobilist wordt er door de pilot op gewezen dat hij zelf ook 6 meter van de file veroorzaakt. Het aloude OV-gezegde 'opstaan voor iemand misstaat niemand' wordt op deze wijze toegepast op de filerijder: iedere automobilist die een dagje met de bus gaat bespaard alle collega's 6 meter file. Op deze wijze biedt Veolia per uur ruim 700 meter file oplossend vermogen.