Ingezonden persbericht


(persbericht)

Zevenduizend corsofoto's vanaf vandaag online

Zundert - Vanaf vandaag staat het volledig bijgewerkte digitale archief van Stichting Bloemencorso Zundert online. Via www.bloemencorsozundert.nl/archief kan de corsoliefhebber zoeken door een collectie van maar liefst 7000 foto's. Aanstaand weekend vindt de expositie van de corsofotowedstrijd 2008 plaats in CultuurCentrum Zundert. Het digitale archief is tijdens de expositie ook te bewonderen.

De afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt om alle dozen met losse dia's en foto's in te scannen, te categoriseren en in een interactieve database op het internet te plaatsen. Inmiddels zitten er ruim 7000 corsofoto's in het archief en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Naast foto's worden ook de wagenbeschrijvingen uit de programmaboekjes, de jurybeoordelingen en andere interessante info over de wagens toegevoegd aan de database, zoals bijvoorbeeld de muziekstukken die op de wagens te horen waren. En dan ligt er nog een hele stapel met historisch videomateriaal te wachten om ook te worden gedigitaliseerd en online te worden geplaatst.

Corsofoto uit 1956. Destijds reden de corsowagens over de Markt langs het gemeentehuis

Van de bijna 1500 corsocreaties ooit gemaakt zijn er op dit moment slechts enkele tientallen waarvan een foto ontbreekt in het archief. Corso Zundert is dan ook naarstig op zoek naar mensen die nog oude corsofoto's in hun bezit hebben, zodat we hopelijk onze digitale collectie 100% compleet kunnen maken. Voor tips en meer info kunt u contact opnemen via archief@bloemencorsozundert.nl.

Naast deze oude foto's worden er anno 2008 natuurlijk nog steeds foto's gemaakt van het corso. In het weekend van 8 en 9 november staat CultuurCentrum Zundert dan ook in het teken van de terugblik op het corso van afgelopen jaar. De herfstterugblik is één van de vier jaargetijden-activiteiten in een Zunderts corsojaar, welke past bij de sfeer van de herst; met enige weemoed blikken we terug op het voorbije corso, om na een korte 'winterslaap' ons vizier weer te richten op corso 2009.

Gedurende het gehele weekend vindt een expositie plaats van alle inzendingen van de corsofotowedstrijd. De wedstrijd heeft als thema het corso in de breedste zin van het woord, en trekt jaarlijks een groeiend aantal inzenders. Op zaterdag 8 november is de expositie geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur. Om 20.00 uur maakt de jury bekend wie de prijswinnaars zijn. Op zondag 9 november is de expositie geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is geheel gratis.

----------
Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht