Ingezonden persbericht


Persbericht

NU.nl komt met iPhone applicatie

Amsterdam, 4 november 2008 - Na een speciale site voor de iPhone komt NU.nl nu ook met een Apple iPhone applicatie. Extra feature is de zogenoemde Shake 2 update. Door met de mobiele telefoon te schudden worden de meest recente nieuwsberichten van NU.nl ingeladen. De applicatie is vanaf vandaag te downloaden in de App Store, het digitale platform voor iPhone-applicaties.

Shake 2 update
NU.nl heeft bij de ontwikkeling van de applicatie het nuttige - het snel lezen van het nieuws - en het aangename samengebracht. Er is veel aandacht besteed aan de snelheid van de site zodat de gebruiker niet onnodig hoeft te wachten. Het aangename is de Shake 2 update. Na het schudden van de iPhone checkt de applicatie of er nieuwe artikelen zijn, waarop deze direct worden getoond.

Zelf je navigatie instellen
Het overzichtelijke van de nieuwssite NU.nl is doorvertaald in de navigatie op mobiel. Zo staan de meest bekeken nieuwscategorieën als weer, verkeer, beursinformatie en sportuitslagen bovenaan de pagina. Daarnaast heeft de gebruiker de mogelijkheid de navigatiebuttons onderaan de pagina in te stellen naar eigen voorkeur. De sportliefhebber geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan het plaatsen van de sportbutton, de muziekliefhebber kiest voor muziek.

Gratis applicatie
De iPhone applicatie is gratis. "Zoals onze gebruikers gewend zijn, brengen wij geen kosten in rekening bij de eindgebruiker van de nieuwsdienst. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen deze applicatie gaan gebruiken," zegt Joris van Lierop, uitgever van NU.nl. "En momenteel zijn de iPhone gebruikers goed voor 10 procent van het mobiele internetverkeer op NU.nl. Om deze groep optimaal te kunnen bedienen, hebben we deze applicatie ontwikkeld."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Beeldmateriaal van de iPhone applicatie is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/nuiphone

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl