Ingezonden persbericht


WD TV HD Media Player: digitale mediabestanden in Full-HD op tv-toestel

Nieuw product tovert WD My Passport om in HD-mediaspeler

Amsterdam, 4 november 2008 - Western Digital Corp.(TM) biedt met de nieeuwe WD TV HD Media Player de mogelijkheid om digitale mediabestanden direct in Full-HD (High-Definition) af te spelen op HD-tv-toestellen. In een handomdraai is de WD TV HD aangesloten op een tv of hometheater. Dat maakt het uiterst eenvoudig om digitale bestanden, zoals films, muziek en foto's, direct af te spelen vanaf opslagapparatuur met USB-aansluiting. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor My Passport USB-harddisks, maar ondersteunt ook andere opslagapparaten. De WD TV HD Media Player is vanaf nu verkrijgbaar via www.shopwd.com en in geselecteerde winkels.

Consumenten hebben dit jaar bijna 334 miljoen GB aan foto's en meer dan 3,1 miljard GB aan video's opgeslagen op desktops en laptops. Dat meldt onderzoeksbureau IDC. Het bureau verwacht dat dit in 2010 gestegen is tot respectievelijk 400 miljoen GB (foto's) en 5,8 miljard GB (video). Om deze data te kunnen bekijken en afspelen op hun tv, halen consumenten allerlei capriolen uit. Ze kopiëren afbeeldingen en films op meerdere cd's of dvd's. Soms verbinden ze hun pc of laptop via kabels of complexe thuisnetwerkoplossing met een tv-toestel. De WD TV HD Media Player maakt hieraan voorgoed een einde. Met dit stijlvol vormgegeven apparaat hebben consumenten via het tv-scherm eenvoudig toegang tot al hun HD-bestanden.

Op de WD TV HD Media Player zijn eenvoudig tot maximaal twee My Passport USB-harddisks of andere USB-opslagapparaten aan te sluiten. Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers door het HD on-screen menu navigeren en bestanden bekijken en afspelen. De bestanden selecteren ze via bestandsnaam, icoon, foto, album- of filmcover. Met de automatische mediacontrole kunnen gebruikers bestanden indelen in mediatype, ongeacht waar de bestanden op de harde schijf staan. De My Passport-harddisks zijn uitermate geschikt voor deze toepassing, aangezien ze een opslagcapaciteit hebben van maar liefst 500 GB.

De WD TV HD Media Player biedt de volgende opties.
- Ondersteuning voor alle types USB-harde schijven, maar ook voor digitale camera's, videocamera's en draagbare mediaspelers.
- Full-HD videoafspeelmogelijkheden en navigatie.
- Gebruiksvriendelijke afstandsbediening.
- Dock-&-Play-functionaliteit: de gebruiker hoeft alleen maar een harde schijf aan te sluiten en het systeem doet de rest.
- WD Media Library: mogelijkheid om te zoeken op genre, titel, artiest, bestandsnaam en gedeeltelijke bestandsnaam.
- Mogelijkheid om zelf diashows van foto's te maken, inclusief inzoomen en foto's zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent bekeken en datum.
- Alle basismogelijkheden voor het bekijken van films, zoals snel door- en terugspoelen, pauzeren, inzoomen, ondertiteling selecteren en zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent afgespeeld en datum.
- Alle basismogelijkheden voor het afspelen van muziek, waaronder snel door- en terugspoelen, pauzeren, shuffle, herhaal en zoeken op bestandsnaam, gedeeltelijke bestandsnaam, recent beluisterd en datum.
- Twee USB-poorten voor het gelijktijdig aansluiten van twee USB-opslagapparaten. De WD Media Library zoekt gelijktijdig op beide apparaten.
- HDMI-poort (High-Definition Multimedia Interface) voor aansluiting op HD-tv-toestel of HD-hometheater.
- Gratis ArcSoft MediaConverter 2.5-software voor het eenvoudig converteren van foto's en video- en muziekbestanden in formaten die zijn geoptimaliseerd voor de WD TV HD Media Player.
- Compact ontwerp.


- Een jaar garantie.
Prijs en beschikbaarheid
De WD TV HD Media Player is vanaf nu verkrijgbaar in geselecteerde winkels en online via www.shopwd.com. De consumentenadviesprijs bedraagt ¤ 99,- incl. btw.

#####

Over Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital. Voor meer informatie: www.westerndigital.com.