Ingezonden persbericht


Persinformatie

Goodyear introduceert winterband voor snelle auto's

De UltraGrip Performance 2 voor maximale prestaties onder alle winterse omstandigheden

Nieuwegein, 4 november 2008. Hoewel strenge winters in ons land voor goed tot het verleden lijken te horen worden automobilisten ieder jaar weer overvallen door de plotseling ontstane gladheid. Zo zorgde de eerste wintergladheid pas geleden voor de nodige problemen op de Nederlandse wegen. Voor veel automobilisten een wake-up call om na te denken over het aanschaffen van nieuwe winterbanden, want ook in ons land zijn winterbanden zeker geen overbodige luxe. Dit seizoen breidt Goodyear zijn winterbandenassortiment uit met de UltraGrip Performance 2, een nieuwe winterband die speciaal ontworpen is voor snelle auto's.

Met de nieuwe UltraGrip Performence 2 winterbanden van Goodyear kunnen automobilisten zich onder alle winterse omstandigheden veilig verplaatsen. Bochten nemen, remmen en bergop rijden op besneeuwde wegen vormen geen enkel probleem voor de nieuwe UltraGrip Performance 2. Zo biedt de nieuwe telg uit de testwinnende UltraGrip bandenfamilie:
* extra tractie onder gladde omstandigheden zoals sneeuw, ijs en nat;
* meer grip en kortere remwegen op sneeuw en ijs;
* superieure klimeigenschappen en acceleratieprestaties en
* uitmuntende stabiliteit op ijs en sneeuw.

Goede testresultaten bij TÜV SÜD
Het Duitse onafhankelijke testinstituut TÜV SÜD heeft uitgebreide testen uitgevoerd om de nieuwe UltraGrip Performance 2 te evalueren onder extreem zware winteromstandigheden. Op sneeuw en ijs presteert de UltraGrip Performance 2 beter dan zijn belangrijkste concurrenten in alle testen(1).

Vergelijking op sneeuw toont aan dat de UltraGrip Performance 2 een duidelijk voordeel heeft op de belangrijkste concurrenten: hij blinkt vooral uit op het gebied van remmen en bergop rijden op besneeuwde of verijsde ondergrond.

Drie-in-één band techniek
De goede prestaties van de UltraGrip Performance 2 zijn terug te leiden tot een aantal geavanceerde technologieën dat in de band verwerkt is. Allereerst zorgen de wafelvormige lamellen van de band voor een maximale grip op zowel droog- als nat wegdek. Hoe meer lamellen de band bevat, hoe meer grip je op een gladde weg hebt. De lamellen van de band openen zich voordat de band het wegdek raakt en 'grijpen' zich als klauwen vast aan de ondergrond. Zo zorgt de hoge lamellendichtheid van de UltraGrip Performance 2 voor meer grip op de weg bij ijs en sneeuw. Verder zorgt de nieuwe polymeertechnologie voor een betere grip op de weg bij lagere temperaturen en betere rem- en handlingeigenschappen op ijs, omdat hij zelfs bij zeer lage temperaturen flexibel blijft. Vervolgens zorgen de dubbele V-groeven voor een uitstekende grip op sneeuw, controle over de auto en bieden ze meer weerstand tegen aquaplaning in modder en plassen. De dubbele V-groeven voeren water en modder snel af, zodat de band weerstand biedt tegen aquaplaning.

Beschikbaarheid
De nieuwe UltraGrip Performance 2 band is een sportieve high performance band, die met een V- snelheidscodering geschikt is om tot 240 km/u te kunnen rijden. De nieuwe UltraGrip Performance 2 is leverbaar in onderstaande maten voor high performance sport- en personenauto's. De meeste bandenspecialisten, garages en dealers kunnen deze winterbanden bestellen/monteren en bieden in veel gevallen ook opslagmogelijkheden voor zomerbanden.

235/50 R18 97 V
225/45 R17 91 H
225/45 R17 94 V XL
235/45 R17 97 V XL
245/45 R17 99 V XL
225/40 R18 92 V XL
235/40 R18 95 V XL
245/40 R18 97 V XL
235/35 R19 91 V XL
245/35 R19 93 V XL
275/30 R19 96 V XL

Over Goodyear
Goodyear is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer 70.000 medewerkers en produceert wereldwijd in meer dan 60 fabrieken in 26 landen. De innovaties van Goodyear zijn al meer dan 100 jaar vooruitstrevend in de autobranche. Goodyear was een voorloper van de innoverende veiligheidstechnologie die bekendstaat als RunOFlat. Ze stelt de bestuurder in staat om ook met een lekke band zijn reis voort te zetten. Goodyear is wereldwijd de belangrijkste producent van RunOFlat-banden, die worden toegepast op diverse BMW-modellen, de bekroonde Mini, topklasse Mercedes-Benz-modellen, de legendarische Amerikaanse sportwagen Corvette en andere merken. In 2007 leverde Goodyear meer dan 2,5 miljoen RunOFlat-banden. Voor meer informatie over Goodyear, surf naar www.goodyear.nl.

# # #

Het onderzoek uitgevoerd door TUV SUD is aan te vragen via onderstaande contactpersonen:




Ingezonden persbericht