Arcadis NV

Amersfoort, 4 november 2008
ARCADIS benoemt Gert Kroon tot directeur divisie Mobiliteit

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS Nederland benoemt Gert Kroon (45) per 1 januari tot directeur van de divisie Mobiliteit. Hij volgt hiermee Rob Mooren op die vanaf 1 januari algemeen directeur van ARCADIS Nederland wordt. Kroon werkt sinds 1992 bij ARCADIS en heeft diverse managementfuncties bekleed. Momenteel is hij directeur van de marktgroep Ruimtelijke Ontwikkeling en daarvoor was hij directeur van het bedrijfsonderdeel Ruimte & Milieu. Dat maakte ARCADIS dinsdag bekend.

,,Gert Kroon heeft een goed gevoel voor marktontwikkelingen en heeft inmiddels bewezen een krachtige motivator te zijn voor de medewerkers'', aldus algemeen directeur Douwe Kras. ,,Hij heeft diverse functies binnen ARCADIS bekleed en kent de onderneming door en door. Dat maakt hem voor ons de juiste persoon op de juiste plek. In deze functie is hij tevens lid van het directieteam, dat bestaat uit zes personen''. Kroon vertegenwoordigt ARCADIS in de regio Arnhem Nijmegen als voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW.

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 13.500 medewerkers en meer dan EUR 1,5 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Contact

Tim Preger
033 477 1151 of 06 2706 2406