Ingezonden persbericht


Hilversum, 4 november 2008

NIEUWE LUXE LINGERIEKETEN IN AMSTERDAM

Amsterdam, 4 november 2008 - Een nieuwe luxxe lingerieketen heeft op 31 oktober jl. haar intrede gedaan in de oudste winkelstraat van Amsterdam, de Nieuwendijk op nummer 120. De naam is Bodique by J. Hunkemöller en biedt in het hogere segment luxe lingerie. Het speciaal ontwikkelde winkelconcept met Barok elementen zorgt voor een intieme en vrouwelijke sfeer wat de winkelbeleving uniek maakt.

Bodique is de nieuwe lingerieketen van Hunkemöller B.V. Met de lancering van deze luxe lingerieketen betreedt de internationale lingerie retailer een nieuwe markt in het hogere segment. Daar waar grote lingerie retailers op dit moment ontbreken, zet Hunkemöller B.V. hiermee als eerste de stap om zich met Bodique in het hogere segment te onderscheiden. Door middel van het unieke vrouwelijke winkelconcept en de hierop aansluitende exclusieve collecties maakt Hunkemöller B.V. het voor vrouwen mogelijk om zich bij Bodique optimaal vrouw te kunnen voelen.

Winkelconcept
Het nieuwe winkelconcept is zo ontwikkeld dat het aansluit bij de wensen en behoeften van de moderne vrouw maar met het gevoel van het vertrouwde verleden. De winkel is omgetoverd tot een boudoir waar de vrouw in haar hectische leven tot zichzelf kan komen. Het design en interieur zijn gebaseerd op de stijlperiode van de Barok; rijke en weelderige materialen, oude schilderijlijsten en spiegels, ronde vormen, licht- en donker contrasten zoals donkerbruin, oudroze en bronsgoud kenmerken de winkel.

Collecties
Naast de Bodique collectie worden er ook private labels aangeboden van lingerie topdesigners. De exclusieve merken Made by Niki, Eva Rachline en Karen Millen versterken het unieke aanbod van luxe lingerie in de Bodique winkel. Het assortiment van de verschillende merken vullen elkaar aan qua gevoel, uitstraling en prijs. Bodique begeeft zich in het midden prijssegment, opgevolgd door Karen Millen, Eva Rachline en met Made by Niki als top.

Bodique
Het eigen lingeriemerk Bodique is luxe, sensueel, elegant en vrouwelijk. De nadruk ligt op het gebruik van geraffineerde materialen en kwaliteiten en de bekende perfecte pasvorm. Een BH van de Bodique collectie is verkrijgbaar vanaf ¤ 24,99 en de maatrange loopt van 70A t/m 85E.

Karen Millen
Het Engelse Karen Millen brengt door middel van haar focus op ontwerp, kwaliteit en detail, ware design ontwerpen naar Amsterdam. Glamoureuze en sexy lingerie uitgevoerd in luxueuze stoffen, zoals zijde en kant, en afgewerkt met speciale aandacht voor luxe details zoals het gebruik van pailletten en rhinestones. Vanaf ¤ 59,99 is dit exclusieve lingeriemerk in 70BB t/m 80D verkrijgbaar bij Bodique.

Eva Rachline:
Dit Franse lingeriemerk is gebaseerd op de artistieke wereld van spektakel en entertainment. Deze extravagance komt tot uiting door het tegendraadse en eigenwijze gebruik van speciale materialen en stoffen in contrasterende kleuren. De lingerie van Eva Rachline kan worden gezien als een echte accessoire met een vaste plek in ieders garderobe, maar ook als luxe ondermode in hoogstaande kwaliteiten wat heel de dag kan worden gedragen.

Vanaf ¤ 79,99 iis Eva Rachline exclusief in Nederland bij Bodique te verkrijgen in de maten 70B t/m 80D.

Made by Niki
Een chique Engels lingeriemerk gespecialiseerd in innovatieve en klassieke ontwerpen. Twee lijnen van Made by Niki worden in Nederland uitsluitend bij Bodique aangeboden.

De shapewear lijn, 'Fresh Foundations', is een zeer modieuze en elegante corrigerende lijn die door middel van ouderwets vakmanschap tot stand komt. Er wordt minder gebruik gemaakt van stretchmaterialen waardoor de cuplijn en pasvorm van groot belang zijn. Corrigerende lingerie wordt in deze lijn glamoureus uitgevoerd en kan zelfs als bovenkleding worden gedragen.

De Numbered Limited Editions is de tweede lijn van Made by Niki die bij Bodique verkrijgbaar is. Deze worden gemaakt in series van niet meer dan 100 stuks wereldwijd en hebben een certificaat van authenticiteit. De lingerie komt met bijpassende sieraden, aan de slip bevestigd en los geleverd als ketting. De Numbered Limited Edtions zijn alleen verkrijgbaar in 's werelds meest exclusieve boetieks en vanaf nu ook in Amsterdam bij Bodique.

De lijnen van Made by Niki zijn verkrijgbaar vanaf ¤ 899,- in de range 70B t/m 80E.