Vertaalbureau Fasttranslator.com realiseert 9% groei in derde kwartaal


Lancering Lowbudgetformule met oog op 2009

ALMERE, 20081104 -- Internationale talendienstverlener Fasttranslator.com, in Nederland en Vlaanderen actief als Vertaalbureau Snelvertaler, heeft in het derde kwartaal een groei van 9% gerealiseerd.

Een aanzienlijk deel van de groei komt voor rekening van het in 2008 gelanceerde Lowbudgetvertalingen.nl. Deze dochteronderneming verzorgt goedkope vertaaldiensten van lagere kwaliteit, door inzet van vertalers in landen met een voor Nederland gunstige wisselkoers.

Erwin Vroom, algemeen directeur Snelvertaler: "Wij zien dat vooral grote ondernemingen zich herbezinnen op de soms hoge kosten van vertaalwerk. Waar de groei van internet en internationale marketing meer vraag naar vertalingen met zich meebracht, vindt er nu door de kredietcrisis strenge selectie op kostprijs plaats. De afnemer wil zelf kunnen bepalen welk kwaliteitsniveau voor een vertaling acceptabel is. Voor bijvoorbeeld documenten voor intern gebruik zijn dan besparingen realiseerbaar."

Fasttranslator voorziet voor de wereldwijde vertaalmarkt in 2009 verdere groei met druk op de operationele marges.

-
Fasttranslator.com is een grote Europese speler op het gebied van vertaaldiensten. Opgericht in Almere in 2001, is de onderneming in 2008 uitgegroeid tot het grootste vertaalbureau van Nederland. Het bedrijf is met gelokaliseerde formules actief in UK, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, België en Spanje. Kernactiviteit is het snel leveren van vertalingen door gebruik van vertalers in diverse tijdzones.
-