Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 15 april 2008

Blue Man Group terug met nieuwe show

Megastar World Tour live in Amsterdam

De Blue Man Group komt op dinsdag 4 november naar Amsterdam met een nieuwe show. De show maakt deel uit van de Megastar World Tour, die in de Verenigde Staten al meer dan 2 miljoen bezoekers heeft getrokken. De kaartverkoop voor deze parodie op rockconcerten in de Heineken Music Hall start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

De nieuwe show is een satirische workshop over hoe het perfecte rockconcert te creëren. Met behulp van de 'How to be a Megastar'-handleiding neemt de Blue Man Group het publiek mee in de wereld van rocksterren. Dit resulteert in een multimedia spektakel met innovatieve elementen uit theater, slapstick, video en lichtshows. De zwijgende Blue Men zorgen met hun indrukwekkende mime-acts, verrassingselementen en percussie instrumenten voor uniek entertainment, gekenmerkt door humor, dynamische ritmes en interactie.

De Blue Man Group is eind jaren tachtig ontstaan in New York. In 1987 begonnen Matt Goldman, Phil Stanton en Chris Wink als straatartiesten en verzorgden kleinschalige optredens in parken en clubs. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 16 miljoen mensen de Blue Man Group in een theater bezocht. Van december 2006 tot september 2007 was de Blue Man Group te zien in de Theater Fabriek in Amsterdam. Uitverkochte shows zorgden voor een blauwe mannen hype in heel Nederland en honderdduizenden enthousiaste fans. In de nieuwe tour is het aantal shows beperkt.

Op 9 mei aanstaande verschijnt de nieuwe dvd/cd van de Blue Man Group, 'How to be a Megastar Live'. Naast het live concert bevat deze uitgave ook de bonus video 'I Feel Love', 'Mono Makes A Plea - Save The TV's' campagne en de documentaire 'Inside The Tube'.

BLUE MAN GROUP

Megastar World Tour

Dinsdag 4 november
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: ¤ 59, ¤ 54, 4, ¤ 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via TopTicketLine: 0900-3005000 (45 ct.p.m), www.topticketline.nl en www.livenation.nl/bluemangroup. Noot aan de redactie (