Ingezonden persbericht


De Nacht van het Witte Huis.

Een programma over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in arthouse LUX Nijmegen.

Op 4 november wordt de historische strijd tussen Obama en McCain eindelijk beslist. Tijdens deze nacht organiseert LUX Nijmegen in samenwerking met de studieverenigingen Amerikanstiek, Bestuurskunde en Politicologie. Een programma met debat, comedy, een spetterend live-optreden van de Bluegrass Boogiemen, een interactieve Amerikaquiz en een exclusieve vertoning van de nieuwe Oliver Stone-film 'W'.

De nacht wordt afgesloten met een echt Amerikaans ontbijt en analyses door Radboud Universiteit-deskundigen van de uitslagen. Voor meer informatie kijk op www.lux-nijmegen.nl.

Marieke Haafkes
Afdeling Debat
LUX Nijmegen
06 145 781 83
m.haafkes@lux-nijmegen.nl

Nacht van het Witte Huis
s

Op 4 november 2008 wordt een historische dag uit onze geschie- denis afgesloten en ingeleid. We krijgen antwoord op de vraag die de wereld al enige tijd bezighoudt. Wie wint deze historische strijd? Wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten?

Beleef de Amerikaanse verkiezingen tijdens de Nacht van het Witte Huis. Met debat, comedy, live muziek van de Bluegrass Boogiemen, exclusieve vertoning van de nieuwe Oliver Stone-film W, live verbinding met CNN en teractieve Amerika-Quiz. Tijdens het All American Breakfast neemt een deskundig panel de eerste uitslagen onder de loep.

Met Teije Hidde Donker (Clingendael), Leon Wecke (CICAM), Olivier Nyirubugara (UvA), Hans Bak (Hoogleraar Amerikanistiek), Thomas Gijswijt, (Amerikanistiek, RU) en Bertjan Verbeek (Hoogleraar Internationale betrekkingen).

Dinsdag 4 november | Van 22.00 tot 10.00 uur | Entree ¤ 10,- (nachtprogramma, incl. onbijt en ochtenddebat)/ ¤ 8,- (ontbijt en ochtenddebat). Reserveren: 0900 5894636 (25 cent/pm).