FNV

Uitnodiging
FNV-symposium over asbest

Asbest. Eén van de bekendste, maar ook beruchtste sluipmoordenaar van werknemers. Blootstelling aan asbest blijkt ondanks de bestaande regelgeving echter nog niet tot het verleden behoren. Nog steeds worden werknemers op onverantwoorde wijze blootgesteld aan deze stof.

Wat is de medische stand van zaken omtrent asbestziekten? Wat is er voor asbestslachtoffers geregeld? Hoe ziet het schadevergoedingstelsel in Nederland er voor asbestslachtoffers uit? Hoe werkt dit stelsel, moet en/of kan het beter? En wat is de juridische positie van het slachtoffer, hoe zit het met bewijsvoering en verjaring?

Deze vragen komen aan de orde tijdens het 'Platform Arbeidsrisico's: Asbestgerelateerde aandoeningen' op dinsdag 4 november. Dit platform wordt georganiseerd door Bureau Beroepsziekten FNV en FNV vakcentrale en zal plaatsvinden in het SER-gebouw in Den Haag.

Naast inleidingen is er een discussiepanel met afgevaardigden van FNV, werkgevers, verzekeraars, IAS (instituut van asbestslachtoffers), juridisch specialisten, belangenbehartigers van slachtoffers en Hoge Raad.

Dinsdag 4 november, aanvang 13.30 uur
SER gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag

PROGRAMMA:
13.00 uur ONTVANGST met koffie en thee
13.30 uur Inleiding Leo Hartveld, lid federatiebestuur FNV Vakcentrale 13.40 uur Asbestslachtoffer aan het woord
13.50 uur Medische stand van zaken asbestgerelateerde aandoeningen (de heer Burgers, longarts NKI-AvL)
14.20 uur Instituut Asbestslachtoffers (de heer Van der Woude, directeur IAS) 15.50 uur PAUZE (met koffie/ thee)
15.10 uur Juridische stand van zaken asbestgerelateerde aandoeningen (mevrouw Charlier, advocaat Beer Advocaten
15.40 uur Forumdiscussie met afgevaardigden van werknemers, werkgevers, verzekeraars, IAS (instituut van asbestslachtoffers), juridisch specialisten, belangenbehartigers van slachtoffers en Hoge Raad

16.45 uur AFSLUITING met aansluitend een borrel Dagvoorzitter: Janneke Waage, beleidsmedewerker arbeidsomstandigheden FNV Bouw

Nadere informatie:
FNV Persvoorlichting
Paulus Plas: 020 - 58 16 553
paulus.plas@vc.fnv.nl
Werkdagen: maandag, dindsdag, donderdag en vrijdag