RTL Group

RTL Nieuws vooraan bij Amerikaanse verkiezingen in 'Obama vs. McCain'

Wie neemt de plaats in van Bush en krijgt de teugels in handen van het machtige Amerika? De eindstrijd naar het Witte Huis tussen democraat Barack Obama en republikein John McCain wordt bij RTL 4 op snelle, informele en heldere wijze in beeld gebracht. RTL Nieuws schakelt voor Obama vs. McCain op dinsdag 4 november vanaf 22.30 uur live met presentator Rick Nieman en correspondent Erik Mouthaan in New York. Verslaggever Antoin Peters staat in Chicago bij Barack Obama en Rik Konijnenbelt is in Phoenix bij John McCain.

In Obama vs. McCain wordt ook teruggeblikt op de enorm spannende campagneperiode en komt uitvoerig het laatste nieuws en de actuele stand van zaken aan bod. Ook de volgende ochtend blijft RTL 4 de kijker informeren. In een uitgebreide uitzending, gepresenteerd door Suzanne Bosman vanuit Hilversum, schakelt RTL Nieuws nog voor zonsopgang naar the big Apple voor het laatste nieuws uit de States.

Obama vs. McCain laat in reportages zien hoe een groot Amerikaans network verslag doet van de verkiezingen en wat de stemming is onder de zwarte bevolking in Chicago, de Hispanics, Joe Sixpack (de blanke kiezer in Ohio) en de cowboys in Arizona.

Ook de gemeenste tv-spotjes, de leukste campagne-momenten, portretten van de firstlady's Michelle Obama en Cindy McCain komen voorbij, net als hoogtepunten van de debatten, de beslissende momenten in de campagne en een campagneleider die een kijkje achter de schermen geeft.

Hoe zit het Amerikaanse kiessysteem eigenlijk in elkaar? Wat is een swingstate en hoeveel kiesmannen heb je nodig? Dit en meer wordt uitgelegd door Amerika-correspondent Erik Mouthaan.

En wat is eigenlijk de impact van de Amerikaanse verkiezingen eigenlijk voor de Nederlandse bevolking? Maakt het wat uit wie er in het Witte Huis zit? Politiek verslaggever Frits Wester vertelt de kijker hoe de Nederlandse parlementariƫrs zouden stemmen.

Rtlnieuws.nl betrekt op interactieve wijze de kijker voor, tijdens en na het verkiezingsgeweld. Zo is er een verkiezingsweblog van Erik Mouthaan, worden de verkiezingsthemas uiteengezet, wordt het kiesstelsel uitgelegd en zijn er antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen rond de Amerikaanse verkiezingen. Naast de mogelijkheid om uitzendingen en onderwerpen terug te kijken, wordt er geregeld via de site naar de mening van de websitebezoeker gevraagd.

Website: rtlnieuws.nl

Uitzending bij RTL 4: Obama vs. McCain: op dinsdag 4 november, tussen 22.30 en 0.00 uur

Uitgebreid RTL Ontbijtnieuws: op woensdag 5 november, vanaf 6.00 uur
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.