Gemeente Hellevoetsluis


Afdeling Zorg start `tafelloket' bij de ANBO

Vanaf 4 november gaat de afdeling Zorg van de gemeente Hellevoetsluis elke twee weken op de koffie bij de ANBO in buurthuis de Kooistee. Tijdens de vaste koffieochtenden van de ANBO is de afdeling Zorg daar aanwezig om al uw vragen te beantwoorden op het gebied van zorg of voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. Een soort loket dus, maar dan gewoon aan tafel met een kopje koffie erbij.

Bij het woord `loket' denkt men al snel aan een balie met aan de ene kant de klant die vragen stelt en aan de andere kant een medewerker die antwoorden geeft. De afdeling Zorg wil daar verandering in brengen door het `loket' dichter bij de klant te brengen. In plaats van vragen te beantwoorden aan een balie, komen de medewerkers bij de klant thuis of op plaatsen waar veel klanten wonen, zoals in de Cruysenhoek, De Rozenhoek of Voornesteyn. Plaatsen waar klanten en medewerkers gewoon samen aan tafel kunnen zitten.
Als uw vragen niet direct beantwoord kunnen worden of bij een andere afdeling van de gemeente thuis horen, zorgen de medewerkers dat uw vraag op de juiste plaats terecht komt en u hierover wordt teruggebeld.

De koffieochtend van de ANBO is elke twee weken op de dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in buurthuis de Kooistee. Op deze tijden kunt u ook terecht bij het `tafelloket' van de afdeling Zorg. Indien nodig is zelfs een `kantoor' beschikbaar waar u even rustig met een medewerker van de afdeling Zorg kunt praten. Komt u gerust eens een kopje koffie drinken in buurthuis de Kooistee aan de Haring 2.

11/03/2008