Provincie Limburg

Persberichten

B56 - N297 opengesteld voor verkeer
Nieuwe verbinding met Duitsland

Het nieuwe weggedeelte N297 B56 is vanaf dinsdag 4 november aanstaande om 10.00 uur opengesteld voor het verkeer. Voorafgaand heeft gedeputeerde Ger Driessen op maandag 3 november 2008 samen met de heren Großmann (parlementarisch staatssecretaris van de Bondsminister van Verkeer), Wittke (minister van Bouwen en Verkeer van het Land Nordhrein-Westfalen) en Austmeyer (secretaris Wegenbouw) de officiële openingshandeling verricht. Met deze openingshandeling is een nieuwe, belangrijke verbinding tussen Nederland en Duitsland tot stand gekomen waarmee de internationale samenwerking en bereikbaarheid verder worden bevorderd.

De N297 en de B56 verbindt de Nederlandse A2 straks met de Duitse A46. Deze twee autosnelwegen vormen een belangrijke schakel in het Trans-Europese netwerk. Het Nederlandse deel van de N297 tot aan de N295 is al in mei 2006 opengesteld voor het verkeer. Met het gereedkomen van het eerste deel van de B56 tussen de grensovergang en de L410 komt de verknoping van de A2 en A46 steeds dichterbij.

Gedeputeerde Driessen: Wij beschouwen de grens tussen Duitsland en Nederland niet meer als een barrière, maar als een kans en uitdaging in de internationale samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking zowel op economisch maar ook op sociaal en cultureel gebied al snel na de openstelling zijn vruchten zal afwerpen.

3-11-2008 13:17