ELECTION NIGHT in Utrecht op 4 november 2008

03/11/2008 14:39

Europees Parlement Den Haag

ELECTION NIGHT 4 nov. 2008,

Utrecht

Eerste activiteit van Stichting Samenwerkingsverband PJO

Dinsdag 4 november om 20:00 uur zullen de deuren geopend worden van Tivoli de Helling, te Utrecht voor de Election Night. Dit evenement voor 500 personen, was in 5 dagen uitverkocht!

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen organiseren het CDJA, DWARS, de JD, de JOVD en de JS in de PvdA een spetterende Election Night! Wie zal het worden: McCain of Obama?

Deze Election Night is een evenement dat georganiseerd is door jongeren voor jongeren. Dit evenement zal dan ook de juiste mix zijn van politics & party. Dit grote evenement zal worden geopend door Michael Gallagher, Deputy Chief of Mission van de US Embassy in Den Haag. Presentatie ligt in handen van stand up comedian, Gerry van der Laan, die ook met zijn act "Hole in the Boat" voor een scherpe show zal zorgen. Live muziek zal worden verzorgd door de band See US en DJ Dirty Tim en DJ Nairan Ashad zullen voor de juiste beats tot in de vroege uurtjes zorgen.

Maar deze Election Night is natuurlijk niet compleet zonder intrigerende debatten!

Daarom zullen US citizens vanuit hun eigen cultuur discussiëren over de rol van de media en de aandacht vanuit Europa voor hun verkiezingen. Onze eigen Europarlementariërs (Sophie in 't Veld, Jules Maten, Thijs Berman, en Esther de Lange) zullen onder leiding van Frans Verhagen het hebben over de invloed van de Verenigde Staten op Europa en het buitenlands beleid van de Europese Unie. Ook zal er een heuse battle zijn tussen Obama en McCain. Obama wordt vertegenwoordigd door Tofik Dibi (Groen Links Tweede Kamerlid) en zal de battle aangaan met McCain in de persoon van Pieter Gerrit Kroeger (Hoofdredacteur ScienceGuide).

In de medialounge is er de mogelijkheid om non-stop de uitslagen en het laatste nieuws te volgen via FOXNews en CNN. Via live videoconference gaan we in gesprek met Amerikanen en Nederlanders in de VS die de laatste ontwikkelingen die avond op de voet volgen. Behalve dit staan er bovendien nog diverse surprise acts op het programma!

Deze avond wordt door de Stichting Samenwerkingsverband PJO en door de volgende partners mogelijk gemaakt: US Embassy, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bureau Europees Parlement, Studium Generale Hogeschool Utrecht, Atlantische Commissie, Inspé en Jason.

Locatie: Tivoli de Helling (Utrecht)

Datum: 4 november. Tijd: 20:00 uur - 6:00 uur

Website: www.electionnight.nl