Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente Sittard-Geleen levert identiteitskaart aan huis

Sittard-Geleen, 3 november 2008 - De gemeeente Sittard-Geleen en Stichting Pepijn en Paulus hebben op 3 november de samenwerkingsovereenkomst 'identiteitskaart aan huis' ondertekend. Alle clienten van de woonunits van Pepijn en Paulus binnen de gemeente kunnen vanaf 1 december 2008 hun aanvraag voor een identiteitskaart indienen in hun eigen woonunit. Door deze extra service wordt het hen eenvoudiger om te kunnen (blijven) voldoen aan de wettelijke legitimatieplicht.

In ons land moet iedere burger zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. 'Clienten van Pepijn en Paulus zijn vaak niet of nauwelijks in staat om zelf hiervoor naar het gemeentehuis te komen. En daarom komen wij naar hun woonunits': zo zegt wethouder Ingrid Widdershoven. De gemeente wil de dienstverlening aan de klant verbeteren en professionaliseren. Daar hoort ook bij het leveren van maatwerk aan speciale doelgroepen.

De overeenkomst regelt de werkafspraken tussen de gemeente en de Stichting Pepijn en Paulus. Een contactpersoon van Pepijn en Paulus regelt samen met een medewerker van burgerzaken de aanvraag van de bewoner, het vooraf inleveren van een pasfoto, de betaling van de legeskosten én het naderhand ophalen van de nieuwe identiteitskaart bij het gemeentehuis.

De gemeente heeft soortgelijke samenwerkingsovereenkomsten ook afgesloten met PI de Geerhorst en de zorginstellingen Vivantes en Orbis.

Foto als bijlage toegevoegd / Fotograaf dhr. J. Laumen

Onderschrift foto:

Wethouder Ingrid Widdershoven en Dhr. Schmitz van Stichting Pepijn en Paulus ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst " identiteitskaart aan huis "


---