Gemeente Lelystad

Behandeling programmabegroting en najaarsnota

November is de maand van de begroting en politieke speerpunten. Dinsdag 4 en donderdag 6 november worden de Programmabegroting 2009 en de Najaarsnota 2008 behandeld tijdens openbare raadsvergaderingen, in de raadzaal van het stadhuis.

In twee termijnen

De vergaderingen beginnen om 19.00 uur en worden ook live uitgezonden via deze website. 4 november is de behandeling in eerste termijn. 6 november is de tweede termijn en de besluitvorming. Dan wordt voor 2009 duidelijk hoeveel geld waar naar toe gaat.

Online bijwonen

Raadsvergaderingen worden live uitgezonden via deze website. Eerdere uitzendingen zijn ook terug te kijken.

* Ga naar de online-uitzendingen

Agenda


* Agenda 4 november

* Agenda 6 november

Spreekrecht

Bij de start van een raadsvergaderingen om 19.00 uur is er de mogelijkheid van inbreng van bewoners. Daarvoor is een halfuur gereserveerd. In dat eerste halfuur van een raadsvergadering krijgen maximaal zes insprekers maximaal vijf minuten spreektijd. Wie gebruik wil maken van het spreekrecht kan zich melden bij de griffie. Dat kan telefonisch via (0320) 278417, schriftelijk via Postbus 91, 8200 AB Lelystad of per mail: griffie@lelystad.nl

Prioriteiten

Elk najaar stelt de gemeenteraad de Programmabegroting voor het aankomende jaar vast. In dezelfde vergadering worden in de Najaarsnota de eerste wijzigingen op de begroting vastgesteld door de gemeenteraad. In de Programmabegroting staan de prioriteiten voor het gemeentelijk beleid voor een periode van 4 jaar. Ook laat de Programmabegroting zien hoeveel geld er aan de verschillende projecten en prioriteiten wordt besteed.

Meer info


* Begroting, politieke speerpunten en het financiele beleid
---