Mobiele attractie Oh wat ben je mooi! opent in Arnhem

22/10/2008 17:25

Anno

Op woensdag 5 november 2008 opent Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem de reizende attractie Oh wat ben je mooi!. De tentoonstelling over schoonheidsidealen door de eeuwen heen ging succesvol van start in Breda waar ze werd bezocht door 40.000 bezoekers. De gratis tentoonstelling zal t/m 27 november in Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem te zien zijn.

Mag het een onsje meer zijn?

Schoonheidsidealen beheersen de media en daarmee het dagelijks leven van miljoenen mensen. Oh wat ben je mooi! laat de relativiteit zien van schoonheid. In vijf paviljoens worden schoonheidsidealen van de afgelopen eeuwen onder de loep genomen. Lange tijd poederde fashionista's hun gezichten spierwit, totdat Coco Chanel in de jaren twintig gebruind van vakantie terugkeerde en daarmee de trend van de mooie gebruinde teint startte. De komende drie jaar zal Oh wat ben je mooi! verder reizen en gratis te bezoeken zijn in winkelcentra door heel Nederland. Meer informatie is te vinden op de website www.ohwatbenjemooi.nl.

Mobiele attractie

Elk paviljoen biedt een andere ervaring. Zo kunnen de bezoekers stemmen op hun favoriete stijliconen uit de geschiedenis, andere huidstinten uitproberen, de 'musthaves'-quiz spelen, vragen over hun eigen schoonheid beantwoorden en nog veel meer. Omdat er geen dwingende volgorde in de paviljoens zit, creëert elke bezoeker zijn eigen ervaring en eigen verhaal. De verschillende thema's zijn: Haar, History's next top model, Musthaves, Taboes en Het perfecte lijf.

Een Anno-project

Anno is het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis. Anno organiseert onder meer jaarlijks de Week van de Geschiedenis en is betrokken bij de ontwikkeling van het Nationaal Historisch Museum. Kijk voor andere projecten van Anno op www.anno.nl.





http://www.ohwatbenjemooi.nl