Gemeente Castricum

Aftrap werkzaamheden aan de Pr. Beatrixstraat en de Ruiterweg

De samenwerking tussen bewoners van de Prinses Beatrixstraat en de Ruiterweg en de gemeente Castricum werpen hun vruchten af: er ligt een plan voor de herinrichting van beide straten waar zowel bewoners als gemeente tevreden over zijn. Woensdag 5 november doet verkeerswethouder J. Hommes de feestelijke aftrap van de werkzaamheden.
Het afgelopen jaar hebben bewoners en gemeente samengewerkt aan de plannen voor de herinrichting van de twee straten. De noodzaak voor de herinrichting kwam al aan de orde in het integraal verkeers- en vervoersplan van 2005. In intensief overleg kwamen de inrichtingstekeningen tot stand. Inmiddels is het noodzakelijke verkeersbesluit genomen en kan worden begonnen met het herinrichten van deze twee straten.
Op woensdag 5 november om 15.00 uur zal Wethouder J. Hommes de werkzaamheden daadwerkelijk feestelijk aftrappen in het bijzijn van onder meer de klankbordgroepleden, omwonenden, politie, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en het Gehandicaptenplatform. Deze aftrap vindt plaats nabij het parkeerterrein Maranathakerk, Pr. Hendrikstraat
1 Castricum.
De werkzaamheden voor dit project worden in twee fases worden uitgevoerd. In de week van 10 november wordt begonnen met de werkzaamheden aan de Pr. Beatrixstraat. Deze zijn naar verwachting eind januari 2009 zijn afgerond. Gedurende de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk over de Pr. Beatrixstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Oranjelaan en de Kleibroek.
Vanaf februari 2009 wordt er begonnen met de werkzaamheden aan de Ruiterweg. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot februari 2008. Gedurende de werkzaamheden is doorgaand verkeer op de Ruiterweg niet mogelijk. Dit wordt omgeleid via de provinciale weg N203. Wel blijft het mogelijk om over de fundering van de weg bedrijven te bevoorraden. Dit zal aan de ondernemers en aanwonenden duidelijk kenbaar worden gemaakt. Het centrum blijft verder bereikbaar via de Soomerwegh en de Dorpsstraat in Castricum.