Uitnodiging: Beter Leven-kenmerk voor scharrel- en biologische kip

29/10/2008 11:51

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Het eerste kippenvlees dat vanaf 5 november 2008 het Beter Leven-kenmerk met twee sterren van de Dierenbescherming krijgt is de 'Maïs-Scharrelkip' van Kemper. Gelijktijdig worden drie sterren toegekend aan het Biologische 'Landhoen', ook van Kemper. Begin jaren '90 ging Herman Kemper uit IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal is om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct, dat zelfs de oude naam hoender mag dragen. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij Herman Kemper.

Met de toekenning van de sterren aan de KemperKip wordt het voor de consument langzaam maar zeker steeds makkelijker om diervriendelijker geproduceerd kippenvlees te herkennen. Sinds de introductie in 2007 van de langzamer groeiende Volwaard-kip, beloond met het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming met één ster, weet de consument dat hij een diervriendelijker geproduceerde kip kan kopen. Het driesterrensysteem van de Dierenbescherming is ontwikkeld om de nodige zichtbaarheid te geven aan diervriendelijke voeding en de keuze voor de consument te vergroten. Dat geldt niet alleen voor biologische producten, maar ook voor producten tussen de bio-industrie en biologisch in. Eén ster betekent dat er al aanzienlijk meer rekening is gehouden met dierenwelzijn dan in de gangbare veehouderij. Drie sterren betekent volgens de Dierenbescherming dat optimaal rekening wordt gehouden met dierenwelzijn.

De Dierenbescherming en KemperKip nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de officiële toekenning van het Beter Leven-kenmerk aan Kemper:

11.30 uur: Welkom in slagerij Siem van der Gragt, Elandsgracht 116a, 1016 VB Amsterdam, die o.a. de KemperKip verkoopt

11.35 uur: Officiële toekenning van het Beter Leven-kenmerk door directeur Frank Dales van de Dierenbescherming aan Herman Kemper

11.45 uur: Korte reactie door Herman Kemper, directeur/eigenaar KemperKip

12.00 uur: 'Proeverij' van KemperKip-producten, aangeboden bij het Vlaamsch Broodhuys aan de Elandsgracht 122 b/g

13.00 uur: Einde bijenkomst.

Graag een reactie op de uitnodiging vóór 3 november a.s. via info@kemperkip.com of per fax via 0314 - 362988.





http://www.dierenbescherming.nl