Gemeente Dalfsen

Bijeenkomst verkeersouders gemeente Dalfsen

30-10-2008

De verkeersouder vervult een coördinerende rol binnen de basisschool en denkt mee over het verkeersbeleid van de school.

Aad van den Berg nieuwe verkeersoudercoördinator

Dalfsen - Op woensdagavond 5 november wordt voor de tweede keer in korte tijd een bijeenkomst gehouden voor verkeersouders uit de gemeente Dalfsen. Tijdens de bijeenkomst stelt de nieuwe verkeersoudercoördinator Aad van den Bergh zich voor. Ook wordt het Actieplan Verkeersveiligheid 2009 gepresenteerd. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis.

Verkeersouders zijn als het ware de schakel tussen school, ouders en gemeente (en overige instanties zoals Veilig Verkeer Nederland). Bijna alle basisscholen in Dalfsen hebben verkeersouders. De verkeersouder vervult een coördinerende rol binnen de basisschool en denkt mee over het verkeersbeleid van de school. Naast verkeersouders zijn er ook `maatjes'. Deze maatjes ondersteunen verkeersouders in hun taken. Oud-directeur van basisschool De Meele in Nieuwleusen, Aad van den Bergh, is vanaf 1 november de nieuwe verkeersoudercoördinator.